ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

EuroGames käynnistyi virallisesti keskiviikkoiltana

Sami Mollgren • 29.06.2016 22:56 • 2 kommenttia. UUTISET: PRIDE • KOTIMAA

Eurogames-logolla varustettuja t-paitoja on kaupan kisakylässä.
EuroGames-tapahtuman avajaistilaisuus järjestettiin keskiviikkoiltana 29. kesäkuuta Helsingin keskustassa Kansalaistorilla, jonne on rakennettu kisakylä. Sään suosiessa paikalla oli kilpailemaan saapuneiden urheilijoiden sisäänmarssia ja muuta ohjelmaa seuraamassa runsaasti katsojia.

Esiintymislavan läpi marssivat Australia, Itävalta, Belgia, Brasilia, Kroatia, Tsekki, Tanska, Ranska, Saksa, Kreikka, Unkari, Intia, Irlanti, Israel, Italia, Alankomaat, Norja, Portugali, Venäjä, Etelä-Afrikka, Espanja, Ruotsi, Sveitsi, Thaimaa, Iso-Britannia, USA ja Suomi. Kaikkiaan osallistuvia maita on 40.

Joistain maista edustus oli kahden hengen suuruinen, kun taas toisista maista joukkue oli kymmenien jopa satojen osallistujien suuruinen. Suurin joukkue on Saksan noin kolmensadan urheilijan ryhmä.

Venäjän joukkue oli saapununut Suomeen pyöräillen.

Viihteellisemmän ohjelman lisäksi pidettiin myös viralliset puheet. Ensin lavalla olivat HOT ry:n Juha Meronen ja Erika Patrikainen. Sen jälkeen puheenvuoron saivat EuroGamesin kattojärjestön johtajat Annette Wachter ja Paul Brummitt. Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen toi kaupungin tervehdyksen.

Virallisissa puheissa muistutettiin siitä, miksi hlbti-vähemmistöt tarvitsevat omia urheilukilpailujaan ja omia urheiluseurojaan: jotta hlbti-vähemmistöihin kuuluvat voisivat urheilla omina itseinään turvallisessa ympäristössä. Kaikkialla se ei ole mahdollista.

Myös Orlandon uhreja muistettiin minuutin hiljaisella hetkellä.

Tapahtuman juonsivat Saara Aalto ja Kristoffer Ignatius.

» Tänään on EuroGamesien avajaispäivä
» Kansalaistorille nousee EuroGamesien kisakylä

1_alku1.jpg 3_alankomaat1.jpg 3_alankomaat2.jpg 3_espanja1.jpg 3_etelaafrikka1.jpg 3_itavalta.jpg 3_norja1.jpg 3_portugali1.jpg 3_ranska1.jpg 3_ruotsi1.jpg 3_suomi.jpg 3_t-haimaa1.jpg 3_uk1.jpg 3_usa1.jpg 3_venaja1.jpg 3_venaja2.jpg 4_vihta1.jpg 5_eurogames1.jpg 5_hot1.jpg 5_kaupunginjohtaja.jpg 6_krista1.jpg 6_krista2.jpg 7_esitys1.jpg 7_esitys2.jpg 7_esitys3.jpg 7_esitys4.jpg 8_yleis1.jpg 8_yleis2.jpg


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Mukavanhienot avajaiset, sää suosi ja jopa saksalaiset ihastelivat sitä, miten aurinko ei täällä laske turhan aikaisin, kuten heilläpäin.

Britit olivat harmissaan Brexitistä, kun punnan vaihtokurssi sukelsi juuri tänne tulon alla ja reissu muuttui heille hieman hinnakkaammaksi.

Avajaisillassakin vilkkaassa käytössä olleesta puulämmitteisestä sauna&paljku-osastosta tuli mulkavaa aidon saunottelun tuoksua (kiuaslämmityspuista, vihdoista jne.) avajaisalueelle laajemminkin.

Olisi toki ollut mukavaa se, että EuroGamesien virallinen suojelija, Sauli Niinistö olisi ehtinyt paikalle avaamaan kisat, mutta taitaa olla niin kiirusta Putinin ensin perjantain vierailuun valmistautumisessa.
Sauli toki voisi tuota Vladimirin pridettämään, vaikkapa kisaamaan homomiesten jalkapalloseurojen mukana. Tai no, Putin olisi varmasti sielläkin rähmällään nurmen pinnassa, kuten oli Saulille taannoin järkkäämässään jääkiekko-ottelussa rähmällään jäällä heti areenalle astuessaan.
  human • 30.06.2016 13:23
Tänään kannattaa suunnistaa Kallion kirkkoon Euro Gamesin merkeissä :)

To 30.6. klo 18 Kallion kirkossa kansainvälisen sateenkaariväen Euro Games -urheilutapahtuman kansainvälinen messu, saarna merimiespastori Sirpa Tolppanen.
  Zephyr • 30.06.2016 15:49
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy