ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
harrastukset hyvinvointi olympialaiset 2014 HLBTI-kisat linkit kaikki artikkelit

EuroGames 2012: Suuressa urheiluseurassa vaaditaan homot ulos seuran halleista

vaeltaja2006 • 27.06.2012 12:38 • 4 kommenttia. UUTISET: URHEILU • EU
Maineikas ja paljon voittoja saanut vanha unkarilainen urheiluseura Vasas joutuu nyt ratkaisemaan, saavatko homot kilpailla heidän kahdessa urheiluhalleissaan. Seuran sisältä ja kannattajajoukoista on tullut johdolle kirjelmä, jossa vaaditaan homoille pääsykieltoa heidän kahteen halliinsa.

Kirjelmässä todetaan, että ei haluta ryhtyä ketään tuomitsemaan, mutta kyse on ihmisryhmästä, jota on aikaisemmin rangaistu vankeudella elämäntapansa vuoksi. Kannattajien mielestä homo-olympialaiset on provokaatio tavallisia terveitä ihmisiä kohtaan. Nyt Vasas-urheiluseuran nimi yhdistyy homoja koskeviin uutisiin. Vasas on kuitenkin 101 vuotta vanha hyvämaineinen organisaatio.

Vasasin puheenjohtaja kertoi, että asiaan otetaan kantaa myöhemmin.

Kun Helsingin EM-kisoissa on 1400 urheilijaa, Budapestin EuroGameseissa on samaan aikaan 3000 urheilijaa. Kisat alkoivat tänään ja päättyvät sununtaina.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Unkarissa naisilla on ollut äänioikeus alle 100 vuotta. Kyllä sekin varmaan pitää poistaa, kun ei sitä ennen vanhoina hyvinä aikoina ollut.

Mutta vakavasti puhuen tuo porttikielto olisi kyllä loistava juttu. Siitä tulisi niin maukas lisä Unkarin soppaan. Unkari on hyvää vauhtia hommaamassa itselleen punaista korttia ja käytösrangaistusta eli pelaamassa itseään pihalle kansainvälisestä yhteisöstä. Iteensä käpertyminen ja menneisyyden illuusiossa eläminen ei ole ikinä ratkaissut yhdenkään valtion ongelmia. Joillekin populistipoliitikoille se on tuonut muutaman vaalivoiton, mutta koko yhteiskunta ei voi perustua sellaiselle.
  Ossi Halme • 27.06.2012 16:36
"Kirjelmässä todetaan, että ei haluta ryhtyä ketään tuomitsemaan, mutta kyse on ihmisryhmästä, jota on aikaisemmin rangaistu vankeudella elämäntapansa vuoksi."

Samalla perusteellahan ei sitten esim. voisi päästää afroamerikkalaisia urheilukilpailuihin, koska heitä on aiemmin tuomittu orjuuteen.
Mutta onneksi orjuudesta, siitäkin eriarvoistamisesta päästiin.
  human • 27.06.2012 21:54
Unkarin nykyiseen kuvaan kuuluu myös se, että jo usealla paikkakunnalla on paljastettu vähintäänkin puolifasistisen diktaattorin Miklós Horthyn patsaita. Horthy toimi Unkarin valtionhoitajana 1920-1944. Äärioikeistolaisen Jobbikin johtajat pitävät Horthyä yhtenä esikuvanaan.
  Jorma Hentilä (ei rekisteröitynyt) • 27.06.2012 22:23
Loppu hyvin, kaikki hyvin:

www.vasassc.hu
  Unkari (ei rekisteröitynyt) • 01.08.2012 11:38
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy