ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

EU:n perusoikeusvirasto Wienissä kritisoi hlbtiq-pakolaisten kohtelua

EU:n perusoikeusviraston mukaan hlbtiq-pakolaiset eivät saa riittävää apua. Monet jäsenmaat eivät ota riittävästi huomioon homo-, bi-, trans- ja intersukupuolisten turvapaikanhakijoiden tarpeita. Esim. turvapaikkapuhutteluissa on puutteita.


EU:n perusoikeusvirasto julkaisi raportin hlbtiq-pakolaisten kohtelusta maanantaina. Vain muutamalla EU:n jäsenmaalla on yhtenäinen linja tai henkilökunnan koulutusta siihen, miten hlbtiq-pakolaistsen tilannetta kartoitetaan, kerrotaan perusoikeusvirastosta. On selvitetty 14 maan menettelyitä ja koottu tietoja mm. kansalaisjärjestöiltä. Turvapaikkapuhuttelut ovat usein liian lyhyitä, ja niiden pohjalta on ollut mahdoton luotettavasti selvittää turvapaikanhakijoiden seksuaalisuuden vuoksi kohtaamaa vainoa. Pakolaiselle voi olla vaikeaa esitellä intiimejä asioitaan.

Perusoikeusvirasto on itsenäinen EU:n virasto. Se on kertonut kantanaan, että liian intiimejä kysymyksiä tulisi välttää, koska niillä loukataan turvapaikanhakijan oikeuksia. Kuitenkin ainakin Saksassa ja Suomessa on raportoitu sellaisista kysymyksistä haastatteluissa. Turvapaikkapuhutteluja tekevillä virkamiehillä on usein hyvin stereotyyppienn kuva hlbtiq-ihmisistä. Monissa maissa käytetään hyvin kyseenalaisia menetelmiä hakijan seksuaalisen suuntautumisen määrittelyyn, esim. Unkarissa ns. musteläiskätestejä eli Rohrschachin testejä. Niiden luotettavuus on hyvin kyseenalainen.

Hlbtiq-pakolaissten määrä ei ole aivan vähäinen. esim. Hollannissa apua antava organisaatio on saanut 3000 tiedustelua. EUn perusoikeusvirasto on kerännyt tietoja Bulgariasta, Tanskasta, Saksasta, Suomesta, Ranskasta, Kreikasta, Italiasta, Hollannista, Itävallasta, Puolasta, Ruotsista, Slovakiasta, Espanjasta ja Unkarista.

Majoituksesta

Myös hlbtiq-pakolaisten majoitus on perusoikeusviraston mukaan ongelmallista. Useimmissa maissa heidät majoitetaan passissa kerrotun sukupuolen mukaan. Se on synnyttänyt muiden pakolaisten aiheuttamia ristiriitatilanteita.

EU-lainsäädännössä turvapaikanhakijan seksuaalinen suuntautuminen on yksi peruste turvapaikan saamiseen, jos on lähtöisin maasta, jossa homous on rangaistavaa. EU-tuomioistuinEuGH on antanut asiasta päätöksen 7.11.2013, ja siinä kolme arfikkalaista homomiestä sai turvapaikan Hollannista.

fra.europa.eu


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy