ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

EU:n alueella puuhataan homopropagandalakeja

vaeltaja2006 • 28.04.2012 06:00 • 5 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Budapestin kaupunginvaltuustossa käytiin keskiviikkona keskustelu järjestyssääntöjen tiukentamisesta. Jobbik ja muut tiukkaa järjestystä kannattavat halusivat kieltää kokonaan mm. pahennusta aiheuttavat ja rivot kulkueet. Yksi perustelu järjestyssäännölle on, että Budapestista ei haluta mitään homopääkaupunkia. Sääntöehdotus vedettiin pois päiväjärjestyksestä, mutta se palaa tarkennettuna. Vasemmistopuolue vaati tarkennusta mm. siihen, mitä pahennus ja rivous käytännössä tarkoittavat. Pahennus ei voi olla sitä, että kielletään tapahtumat, joista ei pidetä. Se olisi epädemokraattista.


Latviassa ollaan palaamassa samaan tilanteeseen, jossa oltiin jo vuonna 2007. Kristillisdemokraattinen pastori Jānis Šmits on jälleen tuonut parlamenttiin lakiesityksen, jolla yritetään estää pride-tapahtumat. Janis Smitsin mukaan kokoontumisoikeutta voidaan rajoittaa, jos se loukkaa muiden oikeuksia ja moraalia. Kyseessä on Pietarin homopropagandalakia muistuttava lakialoite.

Janis Smits valittiin Latviassa ihmisoikeuskomitean johtooon vuonna 2006. Ihmisoikeusjärjestöt olivat tyrmistyneitä. Smits on ollut yhteistyössä homovastaisen New Generation -uskonlahkon kanssa. Latviassa kävi 2007 amerikkalaisia evankelisteja luennoimassa homojärjestöjen toimintatavoista. Latvian prideä yritettiin kieltää, mutta oikeus antoi luvan pridelle. Latviaan perustettiin No-Pride -liike ja se oli hyvin näkyvä Riian pride-tapahtumien aikaan 2007-2009. No-pridellä oli oma konserttitapahtuma samaan aikaan kuin pride-marssi kokoontui Riian keskustan puistossa.

Tänä vuonna Baltic Pride on jälleen Riiassa 30.5.-2.6.2012. Kaupungin puolelta on esitetty, että paraati pidettäisiin Vermanes-puistossa korkeiden aitojen sisäpuolella. Latvialainen homojärjestö Mozaika vaatii, että marssireitti olisi läpi keskustan. Mm. Seta aikoo lähettää edustajansa Latviaan, samoin Amnesty on mukana.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Mielestäni on aika ironista, että tuollainen räikeä homofobia on Euroopassa ilmeisintä juuri entisissä kommunistimaissa. Heidän jos joidenkin luulisi niin kommunistien kuin fasistien diktatuureista vapautuneina osaavan pitää ihmisoikeuksia niiden oikeassa arvossa. Porrastamalla niitä ennakkoluulojen ja uskonnollisen suvaitsemattomuuden perusteella, he osoittavat, etteivät he ole henkisesti vapautuneet mistään, vaan päinvastoin omaksuneet ääriaatteet. Ehkä uskontojen kieltäminen kommunistiaikana on ehkäissyt itäeurooppalaisilta sen kriittisen ja sekulaarisen sekulaarisen näkökulman uskontoon, joka Länsi-Euroopassa on jo normia.
  Homopallero (ei rekisteröitynyt) • 28.04.2012 12:37
"Poissa silmistä - poissa mielestä" -säännökset ovat itsepetoksen kirkkaimpia kukkia, joita katsellessa ei voi olla tuntematta myötähäpeää. Niitä voi verrata siihen, että jos ympäristö ahdistaa, niin laitetaan pää pensaaseen ja ollaan tyytyväisiä lopputulokseen.

Pölvästimeininkiä voi havainnollistaa sillä, että meillä eduskunta säätäisi lain, joka määrä 1.5. - 31.8. väliselle ajalle pelkkää päivänpaistetta (ei kuitenkaan liian kuumaa), leppeää kesäsadetta vain klo 02:15 - 04:30 välisenä aikana, paitsi kuukauden 2. ja 4. torstaisin, jolloin voisi sataa sellaista kivanhaaleaa vettä. Ja että olisi kiva, jos aurinko nousisi vaikka etelästä ja pilvet olisivat symmetrisiä. Hiilidioksipäästöjä voidaan rajoittaa kieltämällä hengittäminen päiväsaikaan.

Vielä kun joku näille lakinikkareille kertoisi, että kuu ei muutu juustoksi, vaikka asia olisi lailla säädetty.
  Ossi Halme • 28.04.2012 16:13
Kun hommat on hoidettu huonosti tai ovat muuten vain huonosti, pitää löytää syy mieluiten ulkopuolelta. Itsessähän ei koskaan ole vikaa. Itä-Euroopassa ei voida vihata kommunismia/sosialismia, kun itse oltiin sitä hetki sitten tekemässä. Tulokset siitä tekemisestä ovat käsin kosketeltavia.

Kapitalismikaan ei kelpaa syntipukiksi, kun juuri siihen ollaan kovasti pyrkimässä. Tuttavani englantilainen lehtimies piipahti Suomen matkan jatkeena silloisessa Neuvostoliitossa. Hän palasi sieltä aivan kiukkuisena. Hän totesi löytäneensä suurimmat kapitalistit Neukkulasta.

Siis mistä syy siihen, että yhteiskunnassa asiat eivät etenekään toivotulla tavalla. Vihattavien valikoima on supistunut. On kuitenkin joku ryhmä johon voidaan liittää häpeän ja muun kaiken kielteiset tunteet. Homot ovat oivallinen kohde. Eivätkä ne pistä kovasti hanttiinkaan. Siispä kehotetaan oikein lain voimalla kaikkia vihaamaan homoja, että huomio kiinnittyy itse aiheutetuista ongelmista muualle.
  JuhaniV • 29.04.2012 06:34
Tuli mieleen, että kun esim. Pietarin "homopropaganda"-lain teksti on (englantiin käännettynä) alla oleva, niin eikö raamattu juurikin syyllisty tuon lain tarkoittamaan "propagoimiseen" ja eikö sen lukeminen pitäisi kieltää alaikäisiltä tuon lain nojalla? Raamattuhan kertoo alaikäisille "homouden" olemassaolosta ja "propagoi" sitä, omalla propaganda-tavallaan.

Sen sijaan koraanihan ei mainitse homoseksuaalisuuttaa lainkaan (vaan islamin tulkinnoissa homoseksuaalisuus on rinnastettu avioliiton ulkopuoliseen, kiellettyyn seksiin), joten koraania ei tuon lain perusteella alaikäisiltä voisi kieltää.
Mutta jos raamatussa olevaa "propagointia" tai sen myötä "homoseksuaalisuudesta propagointia" alaikäsille ei kielletä, miten muutakaan voidaan?
Eli eikö eikö tuo laki, apämääräisyydessään, anna yhtälailla myös perusteet homojen vastaisen nuorille viestimisen kieltämiseen.

Itäisessä Euroopassahan oli käymisvaihe ja mahdollisuus demokratisoitumiseen, mutta kristinuskomus on ottanut siellä vallan, luvaten kuolemanjälkeistä onnea ja tarjoten vihansa kohteet, yksioikoisessa mustavalkoisuudessaan "jumalan-pelko-hyveensä" ja "ymmärryksenpuute-syntinsä".

"Adopted by the Legislative Assembly of St. Petersburg on February 29, 2012

Article 1

To introduce into the Law of St. Petersburg on March 12, 2012, No. 273-70 "On administrative offenses in St. Petersburg" the following changes:

1. Add Articles 7_1 and 7_2 reading as follows:

Article 7_1. Public actions aimed at propaganda of sodomy, lesbianism, bisexualism, transgenderism amongst minors

Public actions aimed at propaganda of sodomy, lesbianism, bisexualism, transgenderism amongst minors incur an administrative fine for citizens in the amount of five thousand rubles; for officials -- fifty thousand rubles; for legal entities -- from two thousand fifty to five hundred thousand rubles.

Note. As public actions at propaganda of sodomy, lesbianism, bisexualism, transgenderism amongst minors in this article should be understood activities on purposeful and uncontrolled dissemination of information in a publicly accessible way that can be harmful to the health, moral and spiritual development of minors, including forming in their mind a distorted perception of social equality of traditional and nontraditional marital relationships.

Article 7_2. Public actions aimed at propaganda of pedophilia

Public actions aimed propaganda of pedophilia amongst minors incur an administrative fine for citizens in the amount of five thousand rubles; for officials -- fifty thousand rubles; for legal entities -- from five hundred thousand to one million rubles.

Note: As public actions aimed at propaganda of pedophilia amongst minors in this article should be understood activities on purposeful and uncontrolled dissemination of information in a publicly accessible way aimed at forming in the society a distorted perception of the consistency with the social norms of intimate relationships between adults and minors.

Article 2

The law of St. Petersburg takes effect 10 days after the day of its official publication.

Georgy Sergeyevich Poltavchenko
Governor of St. Petersburg
Saint Petersburg, Russia
March 7, 2012"

Kommenttia muokattu: 29.04.2012 klo 18:11
  human • 29.04.2012 17:51
Rivoille, puolialastomille sambakulkueille, lantionkeikutuksineen ja julkisine seksiaktimaisine liikkeineen, koittaakin sitten varmasti kovat kieltoajat, noitten "säädyttömyyksiä" vastustavien toimesta.

"kokoontumisoikeutta voidaan rajoittaa, jos se loukkaa muiden oikeuksia ja moraalia"

Jaahas, kirkkoihin kokoontumisoikeutta pitää sitten rajoittaa, koska monikin raamatussa julistettu ja kirkoissakin julistettava asia loukkaa syvästi muitten oikeuksia ja tervehenkisempiä moraalikäsityksiä. Noh, mikäs siinä sitten auttaa; pitää kieltää julkiset kirkonmenot, kun kerran niin ihan itse haluavat omaakin oksaansa sahata.

Kommenttia muokattu: 29.04.2012 klo 18:13
  human • 29.04.2012 17:59
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy