ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

EU: Unkarin uusille vallanpitäjille tehtiin kysymyksiä homoista ja juutalaisista

vaeltaja2006 • 26.01.2011 05:59 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Lehdistötiedote eilen kertoi, että Unkarin edustajalta ministeri Zoltán Balogilta kyseltiin EU-parlamentissa homofobiasta ja HLBTI-ihmisten syrjinnästä. Mitään toimenpiteitä ei ole luvassa Unkarin EU-puheenjohtajuuden aikana. Vain vammaisten asiaa edistetään. Sosialisti- ja liberaaliryhmän mepit ryhtyivät pommittamaan ministeriä. Ministeri kieltäytyi puhumasta seksuaalisista vähemmistöistä. Euromepit paheksuivat, että komission valmistelema syrjinnän vastainen direktiivi on edelleen odotuslistalla, ja Unkari ei aio asiaa mitenkään edistää seuraavan puolen vuoden aikana. Uusi direktiivi kieltäisi selkein sanoin sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen syrjinnän, mutta sen asian edistäminen ei sovi Unkarin hallitsevalle kansallis-kristilliselle puolueelle Fideszille.

Hollantilainen meppi Sophie in't Veld sanoi suoraan unkarilaisille: Unkarin asenne HLBTI-ihmisiin on vihamielinen. Kansainvälisessä perhekonferenssissä helmikuussa Budapestissa on aikomus kertoa, että Unkari keskittyy syntyvyyden lisäämiseen ja HLBTI-perheiden estämiseen.

Europarlamentin HLBTI-asioita seuraavan intergroupin tiedote:
www.lgbt-ep.eu


Unkarin juutalaisten ahdinko


Toinen ryhmä, joka ei saa tukea Unkarin kansallis-kristilliseltä nykyjohdolta, on juutalaiset. Jo usean vuoden ajan maassa on ollut vahva juutalaisvastainen kiihotus. Väitetään, että juutalaiset tulevat ja ottavat haltuunsa koko maan. Haltuunotto tapahtuu niin, että esim. Israel valtiona ja israelilaiset pankit ostelevat arvokiinteistöjä. Maa vallataan rahalla.

Nykyisen pääministeri Viktor Orbanin hyvä puoluekaveri ja opiskeluaikojen kaveri Zsolt Bayer on yksi kovimpia juutalaisvastaisuuden apostoleja. Monet juutalaiset ovat viime vuosina joutuneet ajojahdin kohteiksi, mm. Imre Kertész, Nobelin kirjallisuuspalkinnonsaaja (2002). Viime päivinä keskieurooppalaiset lehdet ovat kirjoittaneet Unkarin juutalaisvastaisuudesta. Sveitsiläinen Tagesanzeiger pitää pahana, että pahin juutalaisvihaaja on pääministeri Orbanin hyvä kaveri. Saksalainen lehti Die Welt kertoo, että Unkarissa on menossa juutalaisvastainen kampanja, jonka uhriksi on joutunut jo monia tunnettuja kulttuurihenkilöitä. Vaikein tilanne on pianisti András Schiffillä, joka ei tällä hetkellä voi mennä edes käymään Unkarissa oman turvallisuutensa vuoksi. Muista vainotuista lehti mainitsee kirjailija György Konrádin, kapellimestari Ádám Fischerin, filosofi Ágnes Hellerin ja Kansallisen teatterin johtajan Róbert Alföldin (hänen erityispainolastinaan on, että hän on lisäksi homo).

Kolme itävaltalaista kirjailijaa on noussut puolustamaan pianisti András Schiffiä: nobelkirjailija Elfriede Jelinek, Peter Turrini ja Michael Scharang. Pianisti on saanut oman kertomansa mukaan suuren määrän uhkauskirjeitä, joten on paras pysytellä ulkomailla.

Kansallisteatterin johtajaa Robert Alföldiä vastaan järjestettiin mielenosoitus teatterin edessä joulukuussa. Alföldiä syytettiin pervertikoksi. Ranneliike kertoi mielenosoituksesta Robert Alföldiä vastaan joulukuussa.
ranneliike.net

Eilen Süddeutsche Zeitungissa julkaistiin filosofi Jürgen Habermasin ja entisen kulttuuriministerin Julian Nida-Rümelin vetoomus: "Suojelkaa filosofeja". Heidän mukaansa Unkarissa on menossa "skandaalien skandaali". Maalitauluna ovat unkarilaiset filosofit Agnes Heller, Mihály Vajda ja Sándor Radnóti. Kaikki kolme ovat kritisoineet Unkarin uutta medialakia, ja kansallismielinen lehdistö Unkarissa on aloittanut parjauskampanjan "liberaaleja" filosofeja vastaan. Heitä syytetään "oman pesän likaajiksi".

New School for Social Researchin filosofian professorit New Yorkissa ovat esittäneet pääministeri Orbanille avoimessa kirjeessä vetoomuksen unkarilaisfilosofien puolesta. 2000 ulkomaista tiedemiestä on ollut mukana vetoomuksessa, jossa valitetaan oikeiston hyökkäyksistä vapautta ja intellektuaaleja vastaan.

Toissa päivänä Euroopan juutalaiskongressi varoitti, että Euroopan sisällä on nousemassa vahva juutalaisvihamielisyys. Toissa päivä oli Auschwitzin vapauttamisen vuosipäivä.Puhdistukset: isänmaanpetturit, juutalaiset ja hintit ulosUnkarissa on ollut käynnissä laajat puhdistukset kulttuuripiireissä. Kansallis-kristillinen hallitus haluaa eroon kaikista isänmaanpettureista, juutalaisista ja "hinteistä". Avainpaikat museoissa, oopperataloissa ja yliopistoissa miehitetään uskollisella puolueväellä. Useimissa museoissa ja gallerioissa johto on vaihdettu jo viime kesänä. Silloin EU ei vielä huomannut mitään ongelmaa Unkarissa.

Kansallisteatterin johtaja Robert Alföldi on yksi vihan kohteeksi joutuneista. Hän ei ole vielä suostunut eroamaan. Sen sijaan oopperan johtaja Lajos Vass joutui luopumaan paikastaan syksyllä. Häntä syytettiin huonosta taloudenpidosta (todellinen syy: väärä mies johtopaikalla). Oopperan musiikillinen johtaja Adam Fischer ehti itse lähteä, ennen kuin hänet irtisanottiin.

Süddeutsche Zeitung kertoi eilen maailmankuulusta pianistista András Schiffistä. Mm. Daniel Barenboim on ryhtynyt puolustamaan Schiffiä vihakampanjaa vastaan.

Myös entinen presidentti Laszlo Solyom on vihollisten listoilla, vaikka hän on ollut Fidesz-puolueen jäsen. Hän on ollut perustuslakijuristi, mutta hänen syntinsä on, että hän on ollut perusoikeuskiistoissa tinkimätön ihmisoikeuksien puolustaja.

Unkarin uusi hallitus toimii määrätietoisesti. Edellisellä hallituskaudella apurahoja saaneet jätetään nyt ilman stipendejä. Yksinkertainen tapa muuttaa kulttuuriväki uudeksi.

Süddeutsche Zeitungin eilinen artikkeli kokonaisuudessan - aika synkkää luettavaa
www.sueddeutsche.de


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Kyllä on hienoa olla eurooppalainen. Paavin kättä suuteleva homofobinen ja rasistinen Unkari toimii 500 miljoonan EU-kansalaisen puhemiehenä. Paavi, USA:n republikaanit ja muut takapajuiset ovat varmaan ratketa riemusta. EU voisi tässä tilanteessa suositella USA:n johtoon mormonien Utahia ettei takapakki jäisi puolitiehen.
  Hyvä tavaton sentään! (ei rekisteröitynyt) • 27.01.2011 05:07
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy