ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

EU-parlamentille uusi äärikonservatiivinen puheenjohtaja

vaeltaja2006 • 19.01.2017 14:23 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Europarlamentti valitsi tiistai-iltana uudeksi puheenjohtajakseen konservatiivisen, italialaisen Antonio Tajanin. Vastaehdokkaana viime metreillä oli italialainen sosialidemokraatti Gianni Pitella. Nyt valittu Tajani (63v) on vuosien mittaan ollut hlbti-vähemmistön tasa-arvon vastustaja. Tajanin valinnan turvasi europarlamentin suurin ryhmä, EPP-ryhmä (Euroopan kansanpuolue), johon kuuluvat meiltä Suomesta kokoomuslaiset ja kristillisdemokraattiset edustajat.

Antonio Tajani on ollut hlbti-oikeuksien vastustaja pitkään. Vuonna 1993 hän oli mukana perustamassa puoluetta ”Forza Italia”. Se oli Berlusconin puolue. Vuonna 1996 Tajani vastasi Italian parlamentissa kirjalliseen kysymykseen homopariskuntien lasten tulevaisuudesta, että keskimäärin näillä lapsilla on enemmän psyykkisiä ongelmia ja pystyvät vain huonosti sopeutumaan ympäröivään yhteiskuntaan.

Vuonna 2014, ennen EU-vaaleja, Tajani oli yhtenä allekirjoittajana äärikonservatiivien ”Lupaus”-nimisessä kirjelmässä, jonka yhtenä lupauksena oli pyrkiä homoavioliittojen kieltämiseen. Vuonna 2016 Tajani osallistui mielenosoitukseen Italian rekisteröityjä parisuhteita vastaan.

Euroopan sateenkaariperhejärjestöjen verkoston kattojärjestö piti valitettavana Tajanin valintaa EU-parlamentin johtoon. Sateenkaariperhejärjestöt lupaavat nyt olla valppaina.

EU-parlamentin edellinen puheenjohtaja oli saksalainen sosialidemokraatti Martin Schultz. Hän oli hlbti-ihmisten oikeuksien puolesta. Schultz muistetaan siitä, miten hän istunnoissa ”pöyristyi” ja näytti ilmeillään, kun joku puhuja esitti EU-vastaisia tai demokratian vastaisia näkemyksiä. Erityisesti hän pöyristyi Unkarin ja Puolan meppien puheenvuoroista.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy