ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

EU kielsi turvapaikanhakijoiden homoustestit

Sami Mollgren • 02.12.2014 22:40 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Euroopan unionin tuomioistuin on päättänyt kaikkia jäsenmaita sitovasti, ettei homoseksuaalisuuden perusteella turvapaikkaa hakevia henkilöitä saa määrätä alistumaan testeihin, joilla todistaa seksuaalinen suuntautuneisuutensa.

Tuomioistuimen ratkaisu liittyy tapaukseen, jossa hollantilainen oikeusistuin oli evännyt kolmelta mieheltä turvapaikan, koska nämä eivät olleet todistaneet homoseksuaalisuuttaan. Yksi miehistä oli Ugandasta ja yksi muslimimaasta.

Tuomioistuin katsoo, että homoseksuaalisuuden todistaminen testeillä tai videolla loukkaa ihmisarvoa, vaikka turvapaikanhakija itse ehdottaisi sitä. EU:n mukaan turvapaikanhakijoilta voidaan tiedustella heidän seksuaalista suuntautuneisuuttaan, mutta testit tai yksityiskohtaiset kysymykset esimerkiksi seksikäyttäytymisestä kysyminen eivät ole sallittua. Kysymysten on kunnioitettava henkilöiden yksityisyyttä ja perhe-elämää.

Esimerkiksi Tsekissä on BBC:n mukaan pyritty varmistamaan turvapaikanhakijan homous erityisillä erektiotesteillä.

BBC kertoo, että Saharan eteläpuolisesta Afrikasta tulevien Euroopasta turvapaikkaa hakevien määrä on ollut kasvussa. Useissa Afrikan maissa homoseksuaaliset suhteet katsotaan rikoksiksi, ja homoiksi paljastunut voi joutua syrjinnän tai vainon kohteeksi.

EU:n tuomioistuin linjasi vuonna 2013, että vainoaminen homoseksuaalisuuden takia voi olla peruste turvapaikan myöntämiselle.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
En tiedä kuinka hyvin itselläni seisoisi jos joku ihme tyyppi kyttäisi vieressä mitä tapahtuu kun katson homopornoa.

Oikeasti joillakin voi olla ongelmana jopa oman rakkaan kumppanin kanssa seisokin saamisessa saati tuollaisessa tilanteessa. Jos on masentunut, ahdistunut, peloissaan voi se vaikuttaa siihen ettei seiso.
  puppeliassi • 02.12.2014 23:55
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy