ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Etelä-Korean ensimmäinen oikeusjuttu homoparin avioliitto-oikeudesta käynnistyi

Sami Mollgren • 07.07.2015 17:24 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Eteläkorealainen miespari haastaa maan homoavioliittokiellon. Asiaa koskeva oikeudenkäynti käynnistyi maanantaina suljetuin ovin pääkaupungissa Soulissa, ja se on lajissaan maan ensimmäinen.

Elokuvaohjaaja ja hlbti-aktivisti Kim Jho Gwang-soo ja hänen elämänkumppaninsa Kim Seung-hwan järjestivät ensimmäisen julkisen samaa sukupuolta olevien välisen hääseremonian Soulissa syyskuussa 2013. Sen jälkeen pari anoi paikallisilta viranomaisilta avioliittonsa rekisteröimistä, mutta viranomaiset hylkäsivät rekisteröinnin vedoten maan perustuslakiin, joka tunnustaa vain naisen ja miehen välisen liiton.

Pari katsoo rajauksen olevan ristiriidassa lain kanssa, jonka mukaan avioliitto perustuu tasa-arvoisuuteen ja tahdon vapauteen.

Etelä-Koreassa homoseksuaaliset suhteet ovat sallittuja, joskaan ne eivät nauti minkäänlaista lain suojaa. Kim Jho Gwang-soo on Etelä-Korean harvoja tunnettuja avoimesti homoseksuaalisia henkilöitä. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin liittyvät asiat ovat eteläkorealaisessa yhteiskunnassa vaiettu asia, ja useimmat hltbi-vähemmistöihin kuuluvat salaavat asian. Myös kouluja on kielletty puhumasta hlbti-kysymyksistä.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy