ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Etelä-Korea myönsi turvapaikan ugandalaiselle lesbolle

Lassijuhani • 07.05.2013 20:37 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Ugandalainen 27-vuotias nainen on ensimmäinen henkilö, jolle Etelä-Korea on myöntänyt turvapaikan seksuaalisen suuntautumisen perusteella. Naine, jonka nimeä ei oikeudellisista syistä paljasteta, kertoi tuomioistuimelle pelkäävänsä henkensä puolesta sen jälkeen, kun naapurit murhasivat hänen perheenjäseniään hänen lesboutensa takia.

Korean hallitus hylkäsi aluksi naisen turvapaikkahakemuksen. Huhtikuun 30 päivänä Seoulin hallinto-oikeus teki puoltavan päätöksen todeten, että naista tultaisiin mitä todennäköisimmin vainomaan, mikäli hänet palautettaisiin kotimaahan.

Etelä-Koreassa homoseksuaalisuus on laillista. Maassa ei kuitenkaan tunnusteta homoavioliittoja eikä rekisteröityjä parisuhteita. Homoparit eivät saa adoptoida lapsia, eikä sateenkaariväestöä suojelevaa syrjinnän kieltäviä lakeja ole säädetty.

Ugandan suhtautuminen homojen oikeuksiin on kauhistuttava. Homosuhteet ovat laittomia ja homoseksuaalisuudesta on usein yritetty säätää kuolemanrangaistus.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy