ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Etelä-Karjalassa vireää yhdistystoimintaa

Sami Mollgren • 03.03.2012 11:35 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Vuosi sitten perustettu Saimaan SETA ry järjestää Lappeenrannan seudulla monenlaista toimintaa. Yhdistyksen puitteissa kokoontuu parin viikon välein useita erilaisia ryhmiä. On nuortenryhmä, aikuisten ryhmä, käsityökerho ja hengellinen ryhmä. Lisäksi järjestetään erilaisia liikunta-aktiviteetteja ja retkiä. Toiminan ympärillä on muutakin yhteisöllistä toimintaa, myös baari-iltoja.

Vapaahetoispohjalta pyöritetystä toiminnasta tiedotetaan omien kotisivujen ja Facebook-sivujen kautta. Kaikkiaan yhdistyksellä on nykyisin noin 70 jäsentä. Toiminnasta aiheutuvia kuluja katetaan jäsenmaksuilla ja esimerkiksi lahjoitetun tavaran myymisellä kirpputoreilla. Avustuksia ja lahjoituksia toivotaan toiminnan tukemiseksi.

Imatralainen-lehden verkkosivuilla kerrotaan, että kevään aikana Saimaan Seta kiertää Lappeenrannan kouluissa kertomassa yläkoululaisille ja lukiolaisille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä. Syksyllä tehdystä kouluvierailusta tuli hyviä kokemuksia ja terveystiedon tunnilla saatiin herätettyä keskustelua. Saimaan Setan puheenjohtaja Nina Korhola kertoo, että tyypillinen kysymys on se, että millaista on olla niinsanottu erilainen nuori Lappeenrannassa. Korholasta tuntuu, että nykyinen nuoriso on entistä avoimempaa.

Lappeenrannan lähikaupungissa Imatralla kirkkoherrana toiminut Marja-Sisko Aalto kukitettiin Saimaan Setan ensimmäinen kunniajäseksi. Suomen ensimmäinen avoimesti transsukupuolinen pappi. Aalto jätti virkansa kirkkoherrana keväällä 2010. Aalto katsoi, ettei pystynyt rakentamaan riittävää luottamusta voidakseen hoitaa virkaansa menestyksellisesti. Sen jälkeen hän on toiminut Kuopion hiippakunnan notaarina. Korhola luonnehti palkitsemispuheessaan Aaltoa uskomattoman rohkeaksi ihmiseksi. Aalto sanoi Imatralainen-lehden mukaan, että "en ole halunnut esille tulollani korostaa itseäni, vaan toivottavasti teen perässä tulevien polun helpommaksi. Tässä maassa on hirveä määrä kätkettyä tuskaa".


Saimaan SETA ry:n tarkoituksena on edistää tasavertaisuuden, ihmis- ja perusoikeuksien sekä hyvinvoinnin toteutumista riippumatta ihmisten seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä tai sukupuolen ilmaisusta erityisesti Etelä-Karjalan alueella. Toiminta on keskittynyt Lappeenrantaan, mutta Imatrallakin on tulevaisuudessa tarkoitus aktivoitua.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Saimaan Seta järjesti tänään lauantaina iltapäivällä Lappeenrannan keskustassa hiljaisen kulkueen Pietarin "homopropagandan" kieltävää lakia vastaan. Kuvia tapahtumasta on luvassa Saimaan Setan facebook-sivulle
  vaeltaja2006 • 03.03.2012 17:49
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy