ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Etelä-Afrikka ja Brasilia vaativat homofobian lopettamista

Lassijuhani • 07.07.2012 08:13 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Etelä-Afrikan ja Brasilian edustajat Yhdistyneiden kansakuntien ihmisoikeusneuvostossa vaativat YK:ta ottamaan käyttöön keinot, jolla voidaan taistella homo- ja transfobiaa vastaan ympäri maailman.

Ihmisoikeusneuvoston kokouksessa 2.7.2012 maat antoivat julkilausuman, jossa ne pyytävät YK:ta edelleen kiinnittämään huomiota seksuaalivähemmistöjen ihmisoikeuksiin ja taistelemaan seksuaalivähemmistöjen kärsimää syrjintää vastaan.

Etelä-Afrikan ja Brasilian edustajat muistuttivat: ”Ihmisten syrjiminen heidän seksuaalisen suuntautumisensa tai sukupuoli-identiteettinsä perusteella ei ole sen hyväksyttävämpää kuin syrjiminen rodun, uskonnon, kansallisuuden tai muun syyn perusteella. Ketään ei saa jättää ihmisoikeuksia koskevien kansainvälisten lakien suoman turvan ulkopuolelle.”

Etelä- Afrikka ja Brasilia pyysivät panemaan loppu kaikkialla vallitsevalle väkivallalle ja syrjinnälle. Kansainvälisten ihmisoikeusvaatimusten ja paikallisten perinteiden yhteensovittaminen on vaikeaa mutta tarpeellista.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Mikä vitsi, Brasilia ja Etelä-Afrikka itse ovat maita, jossa syrjitään raskaamman kanssa.
  Poris (ei rekisteröitynyt) • 07.07.2012 23:30
Euroopan parlamentti hyväksyi torstaina 5.7. julkilausuman, jossa tuomitaan hlbt-kansalaisiin kohdistuva väkivalta ja oikeuksien loukkaukset Afrikassa. Julkilausumassa mainitaan erityisesti lesboihin kohdistuneet pidätykset, väkivalta, raiskaukset ja murhat.

Tilanne on huono mm. Kamerunissa, Etelä-Afrikan tasavallassa, Liberiassa ja Malawissa. Tilanne on pahentunut Ugandassa ja Nigeriassa, mutta ilmeisesti parantumassa Swazimaassa ja Malawissa.

EU-parlamentti hyväksyi julkilausuman ja toimenpiteet suurehkolla ääntenenemmistöllä, vaikka kristillisoikeistolaisen ja suureksi osaksi homovastaisen ryhmittymän eli Eurooppalaisen kansanpuolueen, johon suomalaismepeista kuuluvat mm. Essayah ja Korhola, monet edustajat halusivat väkivallan ja murhien jatkuvan Afrikassa perustellen sitä sairaalloisella kristinuskollaan.
Myönteisenä seikkana mainittakoon, että homovastainen kokoomusmeppi Eija-Riitta Korhola äänesti afrikkalaishomojen oikeuksien puolesta. Pientä edistystä.

www.lgbt-ep.eu
  Havainnoija • 08.07.2012 13:34
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy