ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
hiv harrastukset hyvinvointi linkit kaikki artikkelit

Espanja lopettaa aids- ohjelmansa säästääkseen valtion menoja

Lassijuhani • 05.01.2012 11:36 UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS
Espanjan virallisen lehden vuoden 2011 viimeinen numero (31 12.2011) kertoi maan hallituspuolueen (Partido Popular -PP) päättäneen lakkauttaa kansallisen aids-ohjelman (Plan Nacional sobre el Sida) osana menojen leikkauksia ja verojen korotuksia.

Toimenpide iskee voimakkaasti taisteluun aidsin leviämistä vastaan espanjalaisessa yhteiskunnassa varsinkin nyt, kun tauti näyttää leviävän esteettä ja järjestöt saavat entistä vähemmän varoja sen torjumiseksi. Toimenpide vaikuttaa erityisesti miehiin, jotka ovat sukupuoliyhteydessä toisiin miehiin; näiden keskuudessa uudet HIV-tartunnat ovat yleisimpiä.

Kansallinen aids-komissio perustettiin Espanjan terveysministeriön alaisuuteen vuonna 1987, ja sen tarkoituksena on ollut vahvistaa aidsin leviämisen vastaista kampanjaa. Komissio on ollut tekemisissä epidemiologian, ehkäisyn, avustuksen, tutkimuksen ja kansainvälisten suhteiden kanssa ja tehnyt yhteistyötä Espanjan autonomisten alueiden ja kaupunkien kanssa.

Joulukuun alussa Euroopan parlamentissa oli käsiteltävänä julkilausuma, jossa Euroopan yhteisöä kehotettiin taistelemaan HIV:n/aidsin leviämistä vastaan. 11 Partido Popularin edustajaa vastusti julkilausumaa.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy