ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Eroaalto Suomen evankelisluterilaisesta kirkosta jatkuu

Sami Mollgren • 01.12.2014 21:39 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Marraskuun lopun viikonlopun aikana Suomen ev-lut kirkosta on eronnut toistakymmentä tuhatta ihmistä. Eroamisaaltoa on selitetty esimerkiksi kirkon arkkipiispan Kari Mäkisen esittämillä homomyönteisillä lausunnoilla.

Alkuviikosta Mäkinen totesi pitävänsä sateenkaariparien ja -perheiden puolustamista tärkeänä. Mäkinen kertoi ihmisarvoon liittyvän kantansa pohjautuvan kristillisen uskoon. Eduskunnan hyväksyttyä perjantaina kansalaisaloitteen tasa-arvoisesta avioliittolaista kommentoi Mäkinen ratkaisua monien mielestä liian myönteisesti. Jo kesällä Kari Mäkinen pyysi homoseksuaaleilta anteeksi

- Tiedän miten paljon tämä päivä merkitsee sateenkaariväelle, heidän läheisilleen ja monille muille. Iloitsen täydestä sydämestäni heidän puolestaan ja heidän kanssaan, kirjoitti Mäkinen perjantaina Facebookissa.

Jo heinäkuussa arkkipiispa Kari Mäkinen pyysi anteeksi sitä, että yhteiskunta ja kirkko ovat kohdelleet homoseksuaaleja julmasti. Arkkipiispa esitti toiveen, että anteeksipyyntöön voidaan yhtyä muuallakin yhteiskunnassa ja kirkossa.

Eroakirkosta.fi -verkkosivuston tilastojen mukaa eroaminen vilkastui selvästi torstaina 27.11., moninkertaistui perjantaina ja vielä kaksinkertaistui lauantaina. Sunnuntain eroamisluvut olivat hieman lauantaita korkeammat. Yhteensä viimeisimmän eroaallon myötä on maanantai-iltaan mennessä eronnut noin 15 000 ihmistä. Maanantaina kirkosta eroaminen on rauhoittunut.

Eroakirkosta.fi -verkkosivuston mukaan myös kirkon liberaaleja jäseniä on eronnut kirkosta. Eroamisilmoituksen yhteydessä on mainittu esimerkiksi kirkon konservatiivinen tyyli. Kirkon virallinen linja ei tue tasa-arvoista avioliittolainsäädäntöä. Myös kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsäsen nimi on esiintynyt palautteissa. Silti edelleen merkittävä osa palautteen antajista kertoo syyksi arkkipiispa Kari Mäkisen puheet tasa-arvoisesta avioliittolaista.

Viikonlopun aikana uutisoitiin myös kirkkoon liittymisten määrän kasvusta.

Syksyllä 2010 Yle TV2:n Ajankohtaisen kakkosen lähettämässä Homoilta-keskusteluohjelmassa oli mukana myös Päivi Räsänen. Vaikka Räsänen ei ollutkaan ohjelmassa kirkon edustajana, katsottiin nimenomaan hänen homoseksuaalisuuteen ja homoseksuaaleihin liittyvien lausuntojensa johtaneen ennennäkemättömään eroaaltoon kirkosta: kirkosta eronneiden määrä oli 24 000 vajaan viikon aikana, kun koko edellisenä vuonna eroamisia oli 43 650. Vuoden 2010 aikana kirkosta erosi 83 097 ihmistä.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy