ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä vino aivopuolisko internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Eräs sateenkaariperhe: ´Minun isäni on homo´

vaeltaja2006 • 21.01.2011 04:00 IHMISIÄ JA ILMIÖITÄ
"Iskä, voisitko sä lainata ripsiväriä". Harva tytär voi kysellä tällaista omalta isältään. Berliner Morgenpost kertoi maanantaina isästä, Michaelista (42v) ja tyttärestä, Vivienistä (18v). Yli kaksitoista vuotta sitten vanhemmat erosivat. Isä oli rakastunut toiseen mieheen. Se oli tietenkin äidille shokki, vaikka jonkinlaista epäilystä olikin. Äiti oli kerran tavannut isän ystävän. Tytär Vivien oli silloin vielä niin pieni, ettei hän oikein tajunnut, mitä oli tapahtumassa. Nyt hän sen jo ymmärtää, että isä ja äiti eivät olisi voineet enää elää yhdessä. Kiva olisi ollut elää yhtenäisessä perheessä, mutta tälläkin tavoin se onnistuu.

Isä oli sairaanhoitaja ja aina yövuorossa. Hänellä oli päivisin aikaa lapselle. Äitiään Vivien näki siihen aikaan varsin vähän. Nykyään äitiinkin on hyvät suhteet. Äiti on mennyt uusiin naimisiin. Perheessä on jo kuusivuotias poika.

Se, että isä on homo, on Vivienille arkea. Hän ei sitä millään tavalla häpeä. Hän jopa mielellään kertoo asiasta ystävilleen. Vivien asuu isän luona. Hän tosi mukava isä. Aina välillä tulee ristiriitoja, mutta kenen kanssa ei tulisi. Isän ensimmäinen miesystävä kävi usein kylässä ,kun Vivien oli kahdeksan. Vivien muistaa, miten miehet suutelivat. Silloin mieleen tuli monia kysymyksiä: Miksi, onko se okei. Alkoi paljastua, miksi isä ja äiti olivat eronneet.

Matkan varrella oli monia koomisia tilanteita. Istuttiin aamiaisella, ja isän ystävä tuli keittöön pelkässä kylpytakissa. Vivien on nyt seurustellut pojan kanssa parin kuukauden ajan, ja tällä pojalla ei ole mitään Vivienin isää vastaan. Poikaystävällä itselläänkin on tuttavapiirissään homoja. Isä ja tämä Vivienin poikaystävä ovat jo tavanneet ja he tulevat keskenään hyvin toimeen.

Isällä ja tyttärellä on hyvin erilainen miesmaku. Vivien katselee miehen feminiinistä puolta. Hänhän on nähnyt aina isänsä hoitamassa kotia ja tytärtään. Vivien ei voisi seurustella sellaisen macho-miehen kanssa, jota pitäisi vain passata. Isän ihannemies on tumma, maskuliininen mies.

Isä kertoi käyvänsä kesäisin pride-paraateissa. Hän pukeutuu naisellisesti korkeakorkoisiin kenkiin. Sitten Vivien pääsi sinne isän mukana. Aluksi se tuntui vähän oudolta, mutta kun tuhannet ihmiset seurasivat kulkuetta kadunvarsilla, se alkoi tuntua hauskalta. Pari vuotta sitten olimme molemmat korkeakorkoisissa liikenteessä.

Kotona käydään normaalit isän ja tyttären keskustelut: milloin illalla on oltava kotona, onko koulutyöt tehty, milloin siivoan huoneeni, miten autan kotitöissä. Isällä on selkeä isän rooli. Ystävien kanssa hän näyttää feminiinisen puolensa. Kun sitten illalla isä, Vivien ja isän ystävä, kaikki yhdessä, istutaan olohuoneessa ja katsellaan tv:tä, isä haluaisi, että miesystävä hieman häntä hyväilisi - samalla tavalla Vivien toivoo omalta poikaystävältään. Sitten, kun ollaan juhlatunnelmassa, isä pääsee omaan elementtiinsä. Musiikkina soi Doris Day, hän ehostaa itsensä ja laulelee kovaäänisesti peilin edessä. Aika uskomaton näky. On hauskaa, että isällä on nämä kaksi puolta.

Kun Vivien kertoo isästään, muut ihmiset yleensä ovat kiinnostuneita. Mutta ei aina. Tästä asiasta puhuttiin äskettäin koulusssa. Yksi opettaja alkoi kysyä: "Mitä, onko isäsi homo. No miten sinä olet syntynyt?." Vivien vastasi, että ensin oli äiti ja isä, mutta sitten isä oli tajunnut rakastavansa miestä. Siihen opettaja vastasi: No sinähän et sille mitään mahda. Tällaiset tyhmät huomautukset eivät enää paljon liikauta Vivieniä. Vivienin hyvä koulukaveri, poika, elää myös homoisänsä kanssa yhdessä. He voivat puhua asiasta vapaasti, ja he molemmat ovat ylpeitä isistään.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy