ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Entinen sveitsiläiskaartilainen syyttää Vatikaania seksuaalisesta häirinnästä

Lassijuhani • 10.01.2014 18:20 • 5 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Vatikaanin sveitsiläiskaartin entinen jäsen on tuominnut Pyhän istuimen ”tekopyhyyden” sen arvostellessa homoseksuaalisuutta ja kertonut saamistaan rahallisista tarjouksista seksipalveluja vastaan.

Vaikka sveitsiläiskaartia ympäröinyt hiljaisuus on särkynyt, entinen kaartilainen haluaa pysyä nimettömänä. Hän ei kuitenkaan ole epäröinyt kertoa aikakausilehdelle Schweiz am Sonntag, miten Vatikaanin papit, heidän joukossaan piispa ja kardinaali, 20 kertaa pyysivät häneltä seksipalveluja. Vastalahjaksi hänelle tarjottiin rahaa tai muita palveluja.

Kaartilaisen mukaan ehdotusten luonteesta ei voinut erehtyä. Kerran entistä paavia Johannes Paavali II hyvin lähellä ollut Vatikaanin hierarkian kuulunut henkilö oli kutsunut hänet asuntoonsa viskille. Paikan päälle hänelle valkeni, mikä oli kutsun perimmäinen tarkoitus.

Tämä nuori sveitsiläinen kertoo tällöin valittaneensa tapahtuneesta esimiehilleen, jotka eivät tehneet elettäkään asian tutkimiseksi. Koettuaan jatkuvasti Vatikaanin papiston harjoittaman seksuaalisen häirinnän ollessaan aktiivipalveluksessa hän päätti kertoa katolisen hierarkian korkeiden edustajien kyynisyydestä heidän rikkoessaan siveyslupauksensa. Sen lisäksi hän tuomitsi Pyhän istuimen homoseksuaalisuutta kohti kohdistaman arvostelun, koska se on katolisen maailman sydämessä päivittäin läsnä.

Sen enempää sveitsiläiskaartin korkeimmat edustajat kuin Vatikaaninkaan edustajat eivät ole halunneet vastata näihin syytöksiin, eivätkä pidä niitä merkittävinä. He vakuuttavat kyseessä olevan vale rahan ansaitsemiseksi, eikä mitään voida todistaa.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Vatikaani suhtautuu paljastuksiin vanhaan tapaan kieltäen ja arrogantisti. Emme toki tiedä, mitä taustalla, poissa julkisuudesta tämän asian kanssa tapahtuu. Veikkaanpa, että Vatikaanin reaktio voi taata sen, että muutkin vastaavan kohtelun kokeneet kaartin jäsenet alkavat avata suunsa. Se olisi Vatikaanille yhtä kamalaa kuin paljastukset pappien pedofiilisista teoista, jotka nekin kiellettiin ja koetettiin vaientaa. Siinä Vatikaani epäonnistui pahoin.
  JuhaniV • 10.01.2014 19:20
Tämä koko sekasotku on saanut alkunsa jo vuonna 1079 kun paavi Bonifatius VII sääti papistolle naimattomuuden eli selibaatin. Kyseiselle opille papiston naimattomuudesta ei raamattu anna mitään tukea vaan se on paavinvallan oma keksintö!
  ERKKI - VAASA (ei rekisteröitynyt) • 10.01.2014 21:22
Lapsiin ja nuoriin sekaantumisethan ovat olleet katolisen uskomuksen ja vatikaanin verkoston mielipuuhaa, kuten on monesti ikävästi kuultu.

Tuossakin uutisessa vanhat pappipapparaiset ja nuoret kaartilaiset.

Kuulostaa lähinnä biseksuaalien (eli ei lainkaan homojen) ukkopappojen touhuilta, jotka lähentelevät lapsiinsekaantumisia.

Kaikkea sitä kanssa väitetään muka homoksi.

Siellä taitavat vatikaanissa ukkelit saarnata homorakkaus-tuomioitaan, tervehenkisiä ja vastuullisia miehiä vastaan, mutta sitten runkaten lukea Daavidin ja Joonatanin nuoreensekaantumis-pederastiatarinoita ja pahaksikäyttöajatuksin himota nuoria kaartilaisia.

Kommenttia muokattu: 11.01.2014 klo 15:07
  human • 11.01.2014 15:04
Hollanissa on pedofiilipuolue ollut joka kannattanut seksuaalisen suojaikärajan laskun 12 vuoteen, tosin vatikaanissa se on jo 12 vuotta ja tiedämme kyllä miksi.

Katolinen kirkko on kyllä pahan pesäke.
  puppeliassi • 11.01.2014 20:24
Jos homo ei pysy nuorena, niin muuttuu rikolliseksi ?

Nuorena homo haluaa seksiä toisen nuoren kanssa yhdessä. - Vanhemman ei kannata kirjoitella. Riittää ettei tule kuonoon.

Mutta jokainen säilyttää vanhenevassa mielessään nuoruuden ja tunteet toista nuorta kohtaan. Nuorelle ei vanhempi ole kaveri ainakaan aina, mutta vanhemmalle nuori pysyy mahdollisena kaverina. Nuoruus on eletty ja se säilyy muistossa loppuun asti yhtä elävänä kuin koettiin ensikerran - niin seksissä kuin muuten. Nuori homo voi tunnistaa itsessään samat tunteet, mitä inhottava "äijä" tuntee tuntee häntä kohtaan nyt - jos suostuu.

Mitä pitää vanhan homon tehdä, jos on vanha ja sitoutunut seksin kieltämiseeen ? Meillä oli homoille kieltolaki, ja näennäisesti siihen alistuttiin, mutta todellisuudessa moni eli kaksoielämää. - Saattoi olla naimisissa ja yritti pitää pystyssä perheonnea. Mutta yritti samaan aikaan saada elämää miehen kanssa, kun sisäinen pakko teki elämän kurjaksi muuten.

Katolinen pappi elää uskovaisten armolla. On pakko vaatia homojen rankaisemista - jos ei esimerkiksi keksi miten tulisi toimeen ilman papin virkaa, vaikka se se on ainoa, mitä osaa. Tuskin katolinen pappi elää sen epärehellisemmin kuin homot meillä kieltolain aikaan. Pappi muuttuu suvaitsevaksi, jos uskovat lakkaavat olemasta murhanhimoisia.
  noona (ei rekisteröitynyt) • 12.01.2014 13:21
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy