ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
hiv harrastukset hyvinvointi linkit kaikki artikkelit

Entinen rugbypelaaja kertoo muuttuneensa homoksi halvauksen seurauksena

Vermillion • 11.11.2011 04:01 • 4 kommenttia. UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS
Waleslainen entinen rugbypelaaja Chris Birch väittää ”heränneensä homona” saatuaan halvauksen kuntosalionnettomuuden seurauksena.

Daily Mailin mukaan 26-vuotias Birch yritti tehdä vaikutuksen ystäviinsä tekemällä voltin taaksepäin harjoittelun aikana, mutta katkaisi sen sijaan niskansa ja sai halvauksen. Birch sanoi persoonallisuutensa muuttuneen kokonaan, kun hän heräsi sairaalassa. ”Se kuullostaa oudolta, mutta kun tulin tajuihini minulla oli heti erilainen olo.”, kertoo Birch.

Birch kertoi Mirror-lehdelle että perusteellisin muutos tuli selville parantumisjakson aikana, kun hän katsoi TV-ohjelmaa jossa oli komea näyttelijä. ”Tunsin perhosia vatsassani ja saman tunteen , jonka ennen tunsin kauniita tyttöjä nähdessäni,” sanoi Birch, ja lisäsi ettei enää ole kiinnostunut urheilusta, eikä hänellä enää ole paljon yhteistä entisten ystäviensä kanssa. ”Minulla ei ollut koskaan ollut sellaista tunnetta miestä kohtaan, mutta tiesin mikä tunne oli. Tunsin vetoa häneen.”

Birch kertoo aloittaneensa välittömästi painonpudotuksen ja ulkonäkönsä muuttamisen. Vaikka hän ensin palasi työhönsä pankissa, hän irtisanoutui pian, ja perheensä ja ystäviensä yllätykseksi kouluttaui kampaajaksi. Birch asuu nykyään partnerinsa, 19-vuotiaan Jack Powellin kanssa, kertoo Daily Mail.

Joe Korner, Iso-Britannian Halvausyhdistyksen tiedotuspäällikkö kertoo, ettei koskaan aiemmin ole kuullut halvauksen muuttaneen seksuaalista suuntautumista, hän uskoo kuitenkin, että huomattavakin muutos uhrin elämään on mahdollista. ”Halvaukset ovat traumaattisia, elämän muuttavia kokemuksia, jotka voivat saada potilaan miettimään uudelleen elämäänsä ja tunteitaan, joten ehkä se oli muutoksen taustalla,” Korner kertoi CBS News –kanavalle. ”Riippumatta siitä muuttiko halvaus Chrisin homoksi, vai saiko se vain hänet tunnistamaan suuntautumisensa, hänen kokemuksensa vaikuttaa olevan positiivinen, mikä on hienoa.”


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Lääketieteellinen ihmekö? Kuulostaa tuossa muodossaan varsin epäuskottavalta tarinalta. Mietin, että miksi juuri seksuaalinen identiteetti olisi muuttunut vammautumisen seurauksena. Miksi ei vaikka vasenkätiseksi tms.

En tietenkään tiedä tapauksesta mitään muuta kuin tuon uutisen, mutta oletan mahdollisuutena olevan sen, että henkilön seksuaalinen identiteetti olikin oikeasti ollut aina bi. Hän tuli kenties tietoiseksi tästä puolestaan traumaattisen kokemuksen jälkeen jouduttuaan miettimään elämäänsä perusteellisesti uudelleen.

Tietenkin itseäni ihmetyttää myös se, miksi koko uutinen on julkaistu. Kuka haluaa julkisuutta ja miksi.
  JuhaniV • 12.11.2011 19:30
Olen kanssasi samaa mieltä - jotain outoa tässä jutussa on. Ainoa haastateltu asiantuntija - Joe Korner - ehdottaa myös nimenomaan samaa tulkintaa: kyseessä on tapahtuneen pinnalletuoma jo olemassa ollut taipumus.

Erikoista on myös se, että tämä on ainakin Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa kaikissa isoissa uutismedioissa julkaistu tapaus. Eli epäselvää ei ole ainoastaan se, mikä on Chris Birchin interessi asian julkistamisessa (ilman mitään tieteellistä näyttöä tai edes tietääkseni neurologisia tutkimuksia aiheesta), vaan myös miksi asiasta nostettiin tämän luokan haloo jutun varsin heikon faktapohjan huomioonottaen.
  Vermillion • 13.11.2011 09:35
Ilmeisesti Chris on toipunut fyysisistä vammoistaan, hyvä niin. Henkinen puolikin näyttäisi olevan kohdallaan. Kyseessähän olisi ollut vakavampi juttu, mikäli hän olisi muuttunut vaikkapa kristillisdemokraattiseksi lähetyssaarnaajaksi.

Chrisin tapaus on ollut esillä useampaan kertaan eri länsimaiden tiedotusvälineissä. Kun se oli taas ykkösaiheena niin Britanniassa, Saksassa, USA:ssa kuin Australiassakin, uskoisin että Chris haluaa nyt käyttörahaa tulevaa talvilomaansa silmällä pitäen.

Ranneliikkeen aiempi juttu Chrisistä:

ranneliike.net
  Hannu, Tre (ei rekisteröitynyt) • 13.11.2011 15:42
Kiitos huomautuksesta, Hannu. Tässä siis ollaan selvästi julkisuutta kalastelemassa, kun kerran asiasta kerran uutisoiminen ei riitä. Eli siis samaa linjaa kuin Suomen 7-päivää "julkkikset".
  Vermillion • 13.11.2011 22:20
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy