ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Ensimmäiset Kaj Heino -palkinnot jaettiin Göteborgissa

vaeltaja2006 • 08.06.2017 07:03 • 2 kommenttia. UUTISET: PRIDE

West Pride on juuri käynnissä Göteborgissa
Göteborgin West Pride -festivaali avattiin eilen. Avajaisissa jaettiin ensi kertaa Kaj Heino -palkinto kahdelle hlbtiq-aktiiville. Lauantaina klo 15 lähtee liikkeelle sateenkaariparaati läpi Göteborgin.

Kaj Heino -palkinto annettiin hlbtiq-aktiiville Pia Emanuelssonille ja lähinnä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville maahanmuuttajille tarkoitetun järjestön, Homanin, perustajalle Ardeshir Bibakabadille. Palkinto annetaan henkilöille, jotka toimivat pakolais-, ihmisoikeus- ja syrjintäkysymysten parissa.

Kaj Heino, jonka mukaan palkinto on nimetty, oli suomalaissyntyinen. Vaasasta kotoisin oleva Heino oli aikoinaan aktiivisesti mm. Setassa (varapuheenjohtajana) ja Ruotsin vastaavassa järjestössä RFSL:ssä. Hän oli mukana aloittamassa West Pridejä Göteborgissa. Viime vuosina hän toimi aktiivisesti myös nahka- ja fetsissijärjestössä SLM Göteborgissa. Hän kuoli tapaturmaisesti viime vuonna. ranneliike.net

Palkinnon saanut Pia Emanuelsson on ollut perustamassa Göteborgin syrjinnänvastaista keskusta (Rättighetscenter). Tiedotteessa hän sanoo työskennelleensä Kaj Heinon kanssa yhteistyössä vuosikausia syrjintäasioiden parissa.

Palkinnon toinen saaja Ardeshir Bibakabad vieraili Helsingissä ruotsinkielisen sateenkaariviikonlopun aikana vuonna 2011. Hän kertoi silloin, miten hlbtiq-maahanmuuttajia tukeva yhdistys Homan toimii ja miten se saa yhteyden uusiin maahantulijoihin. Nyt, viisi vuotta myöhemmin, tilanne on hyvin ajankohtainen myös Suomessa.

ranneliike.netGöteborgin West Priden avajaispäivänä Ruotsiin saapuneet hlbtiq-pakolaiset olivat vahvasti näkyvillä. Göteborgs Posten -lehti kertoo, että alunperin kenialainen pappi Edwin Sikot avasi West Priden. Edwin joutui pakenemaan – ensin Ugandaan ja sitten Ruotsiin kiintiöpakolaisena. Kotimaassaan hän oli ollut luterilaisen kirkon pappi, mutta häntä alettiin kutsua kotikirkossaan demoniksi eikä kukaan halunnut olla hänen kanssaan tekemisissä. Kun hän alkoi elää yhdessä toisen miehen kanssa, hänet tuomittiin seitsemäksi vuodeksi vankilaan ”irstaan käyttäytymisen” vuoksi. Kun hän pakeni Ugandaan, hän sai 37 vuoden vankeusrangaistuksen. Hän onnistui vapautumaan kahdeksan kuukauden kuluttua ja pääsi Ruotsiin. Hän haluaa kuitenkin muistuttaa Afrikkaan jääneiden ystäviensä ahdingosta.

Ardeshir Bibakabad vieraili ruotsinkielisen sateenkaariviikonlopun vieraana Helsingissä lokakuussa 2011. Hän on perustanut hlbtiq-maahanmuuttajille Homan-nimisen yhdistyksen Ruotsiin.

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Onko nyt siis tiedossa, että Heino kuoli tapaturmaisesti? Pian kuoleman jälkeen huhuttiin, että kyseessä olisi ollut tappo/murha.
  L (ei rekisteröitynyt) • 08.06.2017 08:01
Poliisitutkinta lopetettiin ja todettiin, että kyseessä oli onnettomuus.
  vaeltaja2006 • 08.06.2017 08:36
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy