ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Ensimmäisen puolen vuoden aikana 1 578 samaa sukupuolta olevien avioliittoa

Sami Mollgren • 05.09.2017 10:25 • 4 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Maaliskuun alussa tapahtuneen avioliittolain uudistuksen ja elokuun lopun välillä solmittiin 456 samaa sukupuolta olevien avioliittoa. Lisäksi 1 122 rekisteröityä parisuhdetta muutettiin avioliitoksi.

Uusia samaa sukupuolta olevien henkilöiden välisiä avioliittoja solmittiin tai muutettiin rekisteröidystä parisuhteesta avioliitoksi 1 578.

Tieto on peräisin Väestörekisterikeskuksen väestötietojärjestelmästä. Väestörekisterikeskus julkisti tiedon tiistaiaamuna.

Yli puolet samaa sukupuolta olevien avioliitoista solmittiin tai muutettiin rekisteröidystä parisuhteesta Uudenmaan ja Hämeen alueella. Hiljaisinta on ollut Itä-Suomen, Kaakkois-Suomen, Pohjois-Suomen ja Lapin alueella.

Samaa sukupuolta olevien avioitumisen mahdollistanut avioliittolain uudistus astui voimaan 1.3.2017.

Väestörekisterikeskus kertoo tiedottavansa lukumääristä seuraavan kerran maaliskuussa 2018.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Väestörekisterikeskus ilmoitti vielä keväällä ettei aio ilmoitella erikseen samaa sukupuolta avioliittojen lukumäärästä. Mikä aktivoi tämän raportointi innostuksen ja mitä tällä tiedolla teemme? Aivan yhtä tärkeää olisi tietää kuinka monta monta romaania ja saamelaista on mennyt avioliitoon viime vuonna..........
  Tomppa (ei rekisteröitynyt) • 06.09.2017 15:28
Ymmärtääkseni ilmoitettiin, että yksittäiset maistraatit eivät asioita ilmoittele, vaan tilastot tulevat määräajoin nimenomaan vrk:lta.

Minusta "mitä tällä tiedolla teemme" on vähän tympeä kysymys. Onko tavalliselle ihmiselle mielekästä tietää, onko kuu hyvää hollantilaista gouda-juustoa, parasta laatua olevaa kipsiä vai jotain muuta? Mitä silläkään tiedolla teemme?

Ihminen nyt vain sattu olemaan utelias eläin.

Romanivähemmistöön tai saamelaiseen alkuperäisväestöön kuulumista ei kai väestörekisteriin kirjata, joten noihin sidokissa olevaa tietohakua ei kai voi tehdä.
  smo • 06.09.2017 15:47
"Aito avioliitto" porukka ja muut hurskastelevat "kristityt" tykkäävät näistä hetero- ja homoavioliittojen erittelytilastoinneista.
"Noin vähän homoliittoja ja nin kova homorummutus pienen vähemmistön vuoksi......jne.........jne......jne"
  Tomppa (ei rekisteröitynyt) • 08.09.2017 09:57
Mitä sitten jos tykkäävät?

Vaikka samaa sukupuolta olevien avioliittoja olisi vain yksi, niin rummutukselle olisi peruste, nimittäin yhdenvertaiset mahdollisuudet, oikeudet ja velvollisuudet. Yli puolitoista tuhatta paria, siis yli 3 000 ihmistä on kumminkin jo iso luku.

Rekisteröidyssä parisuhteessa eläviä pariskuntia oli Suomessa yhteensä suuruusluokkaa 2 500, kun avioliitolaki maaliskuussa 2017 uudistui. Tuosta luvusta ollaan avioliittojen osalta vielä noin tuhannen päässä. Vasta puolen vuoden päästä on olemassa koko vuoden tilasto, ja silloin kalenterivuoden kaikki mahdolliset tärkeäksi koetut päivämäärät on takana. Tiedän, että moni ajoittaa parisuhdemuotonsa päivityksen rekisteröitymisen vuosipäivälle.

Uskoisin, että ensi maaliskuun tilaston jälkeen voidaan todeta höperehtimiseksi sellaiset puheet, että suuri(n) osa samaa sukupuolta olevista pareista valitisisi mieluummin avioliitto-instituutiosta irrallisen parisuhdeinstituution.
  smo • 08.09.2017 10:23
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy