Enemmistö Kiinan homomiehistä menee naimisiin naisten kanssa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 2

Suhtautuminen homoseksuaalisuuteen on viime vuosina muuttunut entistä suvaitsemamaksi Kiinassa, mutta maalla on vielä pitkä matka edessään. The Economist-lehden mukaan 70 % maan homoseksuaalisista miehistä menee naimisiin naisten kanssa paljastumisen pelossa.

Eräs näistä naisista, Zhen Ai, huomasi miehensä olevan homo nähtyään valokuvan miehestään yhdessä muiden miesten kanssa parin tietokoneelta. Lehden mukaan hän on yksi 16 miljoonasta naisesta, jotka Kiinassa ovat naimisissa homomiesten kanssa. Syy tähän on se, että monet miehet eivät uskalla paljastaa seksuaalisia taipumuksiaan.

Vaikka suvaitsevaisuus on lisääntynyt Kiinassa (Esimerkiksi Shanghaissa järjestettiin kesäkuussa kaupungin neljäs pride-juhla.) homoseksuaalisuutta ei hyväksytä laajojen kansanosien keskuudessa varsinkaan maaseudulla. Perinteisesti on pidetty hyvin tärkeänä jatkaa verisiteitä.

Viime aikoina on eräs hätäratkaisu tullut kuitenkin suosituksi. Deittisivulla chinagayles.com homoseksuaaliset miehet ja naiset voivat tavata toisiaan löytääkseen jonkun, jonka kanssa mennä naimisiin. Osa tekee sen saadakseen paperin avioliitosta, osa saadakseen lapsia.

The Economist mainitsee esimerkkinä 30-vuotiaan Zhuang Xiangin Shanghaista. Mies tapasi poikaystävänsä vuonna 2004 ja löysi lesbon, jonka kanssa mennä naimisiin, vuonna 2009. Aviopari ei asu saman katon alla, mutta käy toistensa vanhempien luona viikoittain näön vuoksi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Järjestely on toiminut toistaiseksi, mutta lehdelle Xiang kutsuu ratkaisua ”jatkuvaksi taisteluksi”. Ja viime aikoina hänen vanhempansa ovat alkaneet nalkuttaa lapsenlapsista. Hyväksyvämpi suhtautuminen homoseksuaalisuuteen, joka poistettiin psyykkisten sairauksien luettelosta Kiinassa vasta vuonna 2001, olisi ilmeisesti ollut parempi ratkaisu maan homoille.

Dagens Nyheter (Ruotsi)

2 kommenttia

Uutisesta ei käynytkään ilmi, mitä Kiinan biseksuaalit miehet tekevät?
Elelevätköhän he Kiinassa yksyhteen länsimaisten vastineittensa kanssa?

Meinaan, että kun tuo "gay" -käsite aika vahvasti yhä edelleenkin tarkoittaa kaikkia ei-heteroita.
Missä kulkee se raja, että herra X ei olekaan homo, mutta onkin bi?