ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
hiv harrastukset hyvinvointi linkit kaikki artikkelit

EMIS-tutkimus kertoo: suomalaiset homomiehet eivät ole kovin tyytyväisiä seksielämäänsä

vaeltaja2006 • 05.12.2010 11:04 • 1 kommentti. UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS
EMIS on euroopanlaajuinen internet-kysely miesten välisestä seksistä. Kyselyyn vastasi 180 000 miestä 38 maasta. Miehet ovat keskimäärin 30 vuotiaita (mediaani). Ensimmäinen raportti on ilmestynyt.

EMIS-aineiston mukaan miehet Espanjassa, Belgiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Ranskassa ovat tyytyväisimpiä seksielämäänsä. Sen sijaan Bosniassa, Makedoniassa, Kroatiassa, Kyproksella, Valko-Venäjällä, Ukrainassa, Virossa, Serbiassa, Venäjällä ja Unkarissa alle puolet osallistuneista kertoi olevansa tyytyväisiä seksielämässään. Suomi sijoittuu hieman näiden "huonojen" yläpuolelle.

Miehet, jotka ovat ulos kaapista, ovat tyytyväisempiä seksielmäänsä.

Huolestauttavin tulos koskee HIV-tetejä. 35% kaikista vastanneista on viimeisen vuoden aikana käynyt testissä. Eniten on testattuja Espanjassa, Portugalissa, Belgiassa ja Ranskassa. Testauttaneita on lähes puolet vastanneista. Vähiten testeissä käyneitä on Liettuassa, Suomessa, Sloveniassa, Kroatiassa ja Turkissa. Testeissä käyneitä on vain joka kolmas.

Tuntemus HIVistä on aika hyvä. Yli 90% tietää aids-sairauden ja HI-viruksen yhteyden. Tutkimukseen osallistuneista yli 9% oli HIV-positiivisia Sveitsissä, Englannissa, Ranskassa, Luxemburgissa ja Hollannissa. Suomesta vastanneissa runsaat 3% oli HIV-positiivisia.


Alustavaa tutkimustietoa suomeksi


www.rki.de


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tilanne ei ikävä kyllä voi olla näinkään hyvä. Tällaisiin kyselyihin vastaavat yleensä vain ne, joilla on seksielämää. Ne joilla ei ole ja ne joilla hyvin harvoin, eivät vaivaudu vastaamaan seksiä koskeviin kysymyksiin. Itse vastasin lähinnä uteliaisuudesta, vaikka täysin yksin elänkin, ja se vaati sen verran vaivannäköä, että ainoastaan todella aktiiviset vaivautuivat vastaamaan.

Tärkeää oli tietenkin selvittää HIV-tietouden tasoa. Se että niinkin suuri osa käy usein testissä - ilmeisesti säännöllisesti - ja että vastaajista monet olivat HIV- positiivisia, vahvistaa sen, että kyselyyn vastasivat lähinnä hyvin aktiivista seksielämää viettävät.
  Hannu, Tre (ei rekisteröitynyt) • 05.12.2010 18:58
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy