ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Emeritus-piispa Riekkinen ei vaikene tasa-arvosta

jnsto • 20.07.2016 15:47 • 6 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Riekkinen oli Kuopion ohella ulkosuomalaistyön piispa. Tehtävä vei maailmalla yhteisöihin, joissa muuttovuosilta jäänyt asennemaailma vaati vielä enemmän ymmärtämystä kuin yleensä Suomessa. Kuva seurakunnan lounaspöydästä Vancouverin seudulla 2010.
Kuopion hiippakunnan emerituspiispa Wille Riekkinen toivoo, ettei kirkko enää pitäisi kiinni dogmaattisista asenteistaan seksuaalivähemmistöjä kohtaan. Riekkistä haastateltiin Savon Sanomissa. Hän täyttää 70 vuotta 21.7.16

– Jos kaksi ihmistä pyytää siunaamaan liittonsa, ei kirkon tule pitäytyä vanhoissa avioliittokäsityksissään. Luomiskertomuksessakin puhuttiin vain kahdesta sukupuolesta, ei avioliiton perustamisesta, Riekkinen sanoi.

– Ensi vuosi on uskonpuhdistuksen 500-vuotismerkkivuosi. Viimeistään silloin kirkolliskokouksen tulisi linjata, että myös homoseksuaalit on lupa vihkiä kirkossa, Riekkinen huomautti.

Torstaina 21.7. Riekkinen täyttää 70 vuotta. Varsinainen syntymäpäivä on perhepiirissä, mutta keskiviikkoillaksi 20.7 kl 18 on ilmoitettu syntymäpäiväkonsertti ja kahvit Kallaveden kirkolla.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Wille Riekkinen on edelläkävijä hlbti-yhdenvertaisuuskysymyksissä kirkon piirissä. Vuonna 2009 Sateenkaariyhteisöt ry nimitti Riekkisen homofobian vastaisen työn Hyvän tahdon lähettilääksi ( ranneliike.net ). Riekkisen haastattelu: ranneliike.net
  smo • 20.07.2016 19:42
Siellä raamattu-tarinoitten luomiskertomustarussahan on sekin metka juttu että niillä eevalla ja aatamilla oli kertomuksen mukaan kaksi poikaa ... mutta ne jostain löysivät vaimot kuitenkin (jossain muualla oli siis luonto evoluoinut muitakin ihmisiä jo), eli tuohan uskomus ontuu jo alkujutuistaan lähtien.

raamatun profeetta jesse julistaa että avioliitto on ikuinen, erota ei saa, eikä syrjähyppiä ... joten jessehän tuomitsee omat lähtötekijänsä, eli sen että raamatun taruhahmo jumala, pyhä henki haisee -narrina kävi kiksauttamassa joosefin aviovaimo mariaa, eli avioliiton ulkopuolinen sekstaus, josta jesse sitten tulla tupsahti. Mutta jesse tuomitsee moiset.

Aikas tärkeää olisi kristinuskomukselle alkaa jo pikku hiljaa naittaa sitä sinkku-jumalaukkelia ja sen vanhapoika-poikaa, jos niistä vielä aviopuolisoiksi on? Vai ovatkohan haihtuneet saturkirjan lehtien välistä kuin pierut Saharaan.

Tosin on se jessen ristillä julistama, luukkaan mukaan ainakin, että jesse vei paratiisiin kanssaan sen toisen ryövärimiehen. Että voivat olla siellä parisuhteilleet ihan jopa aviossakin, kun jos sitä taivaallista tahtoa
on ollut häissään kuuntelemassa vain lähipiiri.

Kommenttia muokattu: 22.07.2016 klo 00:52
  human • 22.07.2016 00:42
"Ensi vuosi on uskonpuhdistuksen 500-vuotismerkkivuosi. "

Ensi vuonna siis uskonlikaaja lutherin vuosi, eli muistamme toki miten luther julisti homovihaansa ja tuomitsi naiset vain kotiin (Suomessakin naisten yhdenvertaisuudesta jouduttiin sitten taistelemaan 1800-luvun lopulta, lutheristien kiivaasti vastustaessa). uskonlikaaja lutherhan käskirjoitti äärikristittyjen natsien toteuttaman holokaustin, juutalaisten joukkosurmaamisen, kuten hyvin tästä käsikirjoitussuomennoksesta voimme lukea.

helda.helsinki.fi

Aikamoisen pirullinen pahantekijä tuo luther siis kaikkinensa.

Kommenttia muokattu: 22.07.2016 klo 00:48
  human • 22.07.2016 00:46
kivikautiselle kristinuskomukselle voi tulla jopa yllätyskin Suomessa, sillä islamin piirissä seurakuntia voi perustaa varsin itsenäisesti ja nyt kun Suomeen on tullut aiempaa enemmän islaminuskoisiakin hlbt-ihmisiä, saattavat jopa perustaa seurakunnan, saada sille uskontokunta-aseman ja voivat alkaa vihkiä islaminuskoisia aviopareja, kuten muuallakin maailmassa on tehty jo islamin piirissä.

ortodoksit, katoliset, helluntailaiset, jehovat, lestadiolaiset varmasti kyllä vain jatkavat happanemistaan.
  human • 22.07.2016 00:56
Hienoa että meillä on Wille Riekkinen!
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 22.07.2016 13:16
Ja ei niin hienoa homoille että meillä on Human.
  Zephyr • 22.07.2016 14:21
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy