ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Elton Johnilla 70-vuotispäivät lauantaina 25.3.2017

vaeltaja2006 • 22.03.2017 11:26 • 1 kommentti. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI

Elton John laulamassa prinsessa Dianan siunaustilaisuudessa, kuva Youtubesta
Elton Johnilla, brittiläisellä pop-muusikolla, on takanaan pitkä ura. Lauantaina hän täytti 70 vuotta. Vanhuuden kynnyksellä hän yhä rohkeasti ottaa kantaa homojen oikeuksien puolesta ja pitää yllä omaa tyyliään, jota toiset pitävät tyylittömyytenä: hänen suuret silmälasinsa, kimaltelevat pukunsa, sormukset, korut, timantit. Kerrotaan, että hänen XXL-aurinkolasikokoelmassaan on 250 000 aurinkolasia.

Kuningatar Elisabet II löi hänet ritariksi vuonna 1998 kunnianosoituksena hänen elämäntyöstään. Monet hänen laulunsa ovat maailmankuuluja, kuten „Your Song“, „Candle in the Wind“ tai „Crocodile Rock“. Hänen singlejään on myyty 100 miljoonaa kappaletta ja albumejaan 300 miljoonaa kappaletta. Hän on yksi kaikkien aikojen menestyksekkäimpiä artisteja.

Yksi hänen nykyelämänsä tärkeimpiä asioita on perhe: puoliso David Furnish ja pojat. Avioliitto on ollut voimassa vuodesta 2014 alkaen. Sir John on pannut oman panoksensa taisteluun aidsia vastaan ja hän on vahvasti toiminut homoseksuaalien syrjintää vastaan.

Elton John on laulutaitoinen. Ääniala on useita oktaaveja. Taannoin leikkauksen jälkeen tosin yksi oktaavi katosi. Musiikkivideot ovat olleet Elton Johnille tärkeitä. Niissä hän pääsee esiintymään. Monia hänen lauluistaan on laulettu myös suomeksi. Menestyksekkäimpään piirrettyyn Disney-elokuvaan Leijonakuningas hän teki tunnuslaulun.

Ylen ohjelmistossa ei lauantaina näy mitään erityistä ohjelmakokonaisuutta Elton Johnille. Ylen Areenasta löytyy tällä hetkellä vain ruotsinkielisen Elton John -radiosarjan viimeiset ohjelmat

areena.yle.fi

Arte-kanavalla oli viime lauantain Abgedreht-kulttuuriohjelmassa 15 minuuttia Elton Johnista. Vaikka ei kieltä ymmärtäisi, näkyy, miten värikkäitä hänen esiintymisensä ja musiikkinsa on ollut. Ja muutkin tähdet harrastavat nykyään erikoisia aurinkolaseja.

arteptweb-a.akamaihd.net


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
vaeltaja2006: ”Monet hänen laulunsa ovat maailmankuuluja, kuten „Your Song“, „Candle in the Wind“ tai „Crocodile Rock“. ”

On suorastaan kardinaalivirhe jättää mainitsematta hänen upein hitti Goodbye Yellow Brick Road:

www.youtube.com
  1965 (ei rekisteröitynyt) • 22.03.2017 12:23
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy