ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Elisabeth Ohlson-Wallinin alttaritaulu Skaran tuomiokirkkoon

vaeltaja2006 • 15.05.2012 20:46 • 3 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI
Lauantaina paljastettiin Ruotsin ensimmäinen alttaritaulu erityisesti homoseksuaalisia ihmisiä varten. Skaran tuomiokirkon edustajaa ei kuitenkaan saapunut paikalle, vaikka oltiin Skarassa. Taulun luoja Elisabeth Ohlson-Wallin oli pettynyt. Skara on hänen entinen kotikuntansa, ja hän oli tullut mukaan tekemään SVT:n ohjelmasarjaa Konstkuppen, jossa kuusi taiteilijaa saapuu omaan kotikaupunkiinsa jättämään oman jälkensä. Ohjelmasarja tulee tv:stä ensi vuonna. Skara sijaitsee läntisessä Ruotsissa Vänern-järven eteläpuolella.

Tarkoituksena on, että alttaritaulu kaivetaan esiin vihkiäisiin, kasteeseen tai hautajaisiin.Kuvassa on paratiisia. Kirkkovaltuusto ja lääninhallitus päättävät taulusta. Tuomiorovasti oli diplomaattinen. Hän kiitti lahjasta, mutta hän muistutti, ettei itse ole päättävässä asemassa. Elisabeth Ohlson-Wallin sanoo, että kirkko olisi voinut olla iloinen siitä, että kaikille on nyt tarjolla alttari. Iloinen asia oli se, että parisataa paikkakuntalaista oli tullut taulun paljastustilaisuuteen.

nlt.se

Elisabeth Ohlson-Wallin herätti huomiota vuosia sitten suurikokoisilla Ecce Homo -kuvillaan, jotka olivat kuin alttaritauluja. Berliinissä ja Zürichissä kuvat olivat esillä kirkoissa. Ruotsissa ne eivät päässeet kirkkoihin. Helsingissä näyttely oli vuonna 2000 Valokuvataiteen museossa.

QX:n sivulla on kuvia alttaritaulusta. Siinä on kaksi Adamia ja kaksi Eevaa. Käärmekin on ja käärmeellä tutut ruotsalaiset kasvot.

www.qx.se


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Lukijakommentissa ihmetellään: Ecce Homo oli ainakin Upsalan tuomiokirkossa. Oli käynyt siellä itse katsomassa.
  vaeltaja2006 • 16.05.2012 05:48
Suomessakin on taas kimpaannuttu taiteesta joka ilmeisesti muistuttaa liikaa ortodoksien ikonimaalauksia:

www.kaleva.fi

Sivusta katsojaa moinen kuvainpalvonta hieman ihmetyttää.
  Buchanan (ei rekisteröitynyt) • 16.05.2012 09:15
Kannattaako meidän alkaa tukemaan tuota satu-uskomusta ja pitämään sitä hengissä, kun sen on muuten nähty olevan jo kuolemassa pois vaivaamasta ihmisiä. Eiköhän sen parasta vähän jälkeen pari tuhatta vuotta sitten päiväys siitä ole jo tehnyt henkisestikin vähäravinteista. Se ei meille ole armoa juurikaan antanut, joten kannattaako alkaa marttyyreiksi sen hengissäpitämiseen.

Tämän vuosituhannen ihmiset kaipaavat parempaa yhteiskunta- ja elämänfilosofiaa ja moraalia, kuin mitä kristinuskomus käytäntöineen edustaa.

Turha suvaitsevaisto kristinuksomusta kohtaan voisi jo antaa sen mennä menojaan.

Kommenttia muokattu: 17.05.2012 klo 00:11
  human • 17.05.2012 00:08
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy