ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
hiv harrastukset hyvinvointi linkit kaikki artikkelit

Ei enää leikkauspakkoa: Ontarion ihmisoikeustuomioistuin väljensi sukupuolen käsitettä

jnsto • 20.04.2012 03:14 UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS
Ontarion Ihmisoikeustuomioistuin on ottanut kantaa sukupuolenkorjausleikkauksiin. Se sanoo nyt, että sukupuolielinten leikkausta ei tarvitse tehdä, jotta mies olisi laillisesti nainen. Aiheesta uutisoi CBC.

Provinssin nykyisen lain mukaan syntymätodistukseen tehtävä sukupuolen muutos edellyttää kahden lääkärin lausuntoa siitä, että "transsexual surgery" on toimitettu.
Päätöksessään 11.4 ihmisoikeustuomioistuin sanoo, että provinssin hallituksella on nyt puoli vuotta aikaa muuttaa säännöksiä.

Päätös on seurausta henkilön XY onnistumisesta saamaan kirjatun sukupuolensa muutetuksi, vaikka häneltä oli leikkauksessa poistettu vain kivekset, penistä ei ollut poistettu. Leikkaus tehtiin 2008.

Tässä tapauksessa lääkärit olivat katsoneet, että suoritettu leikkaus oli riittävä sukupuolenkorjaukseksi eikä penistä tarvinnut poistaa. Viranomaiset olivat hyväksyneet XY:n syntymätodistuksen muuttamisen. Kanadassa ei ole eurooppalaistyyppistä väestörekisteriä, vaan keskeinen asiakirja on syntymätodistus.

Torontolainen edunvalvontaryhmä Trans Lobby Group sanoi olevansa ilahtunut päätöksestä.

Ihmisoikeustuomioistuimen varapuheenjohtaja Sheri Price sanoi, että viranomaisten päätös sallia sukupuolimerkinnän muutos, vaikka XY ei ollut anatomisesti nainen, antaa ymmärtää sukupuolimerkinnän muutoksen tarkoittavan laajempaa sukupuolen käsitettä, johon kuuluu sukupuoli-identiteetti eikä tarkoita anatomista sukupuolta.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy