ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Egypti: Miehiä tuomittiin vankeuteen "irstailun" vuoksi

Sami Mollgren • 08.04.2014 07:05 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Egyptiläinen tuomioistuin on langettanut neljälle miehelle vankeustuomiot. Syyttäjä vetosi "irstailun" kieltävään lakipykälään. Tällaista on esimerkiksi "poikkeavien juhlien" järjestäminen ja naisten vaatteisiin pukeutuminen, johon miehet olivat syyttäjän mukaan syyllistyneet.

Kolme miehistä sai kahdeksan vuoden vankeustuomion ja neljäs mies tuomittiin kolmeksi vuodeksi vankeuteen.

Usein "irstailusta" syytteeseen asetetut homoseksuaaleiksi katsotut miehet määrätään lääketieteellisiin kokeisiin, joiden tarkoituksena on selvittää, onko homoseksuaalisuus "jatkuva tapa". Ihmisoikeusjärjestöt pitävät tällaisia kokeita ihmisoikeuksia loukkaavina.

Egyptissä ei ole varsinaista "homoseksuaalisia tekoja" kieltävää lainsäädäntöä, mutta homoja on pidätetty ja tuomittu aiemminkin "irstailun" kieltävän lainsäädännön perusteella.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat ihmiset ja ihmisoikeusaktivistit pelkäävät, että maan nykyhallinto säätää homovastaisia lakeja. Monien arvioiden mukaan hlbti-ihmisten asema on käynyt heikommaksi ns. arabikevään jälkeen.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy