ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Eduskunnan lakivaliokunta kuuli Aito avioliitto -kansalaisaloitteen edustajia

Sami Mollgren • 27.10.2016 17:40 • 13 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Eduskunnan lakivaliokunta kuuli torstaina aamupäivällä sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamista vaativan Aito avioliitto -kansalaisaloitteen edustajia.

Kello kymmeneltä alkaneessa tilaisuudessa kuultavina olivat aloitteen molemmat vireillepanijat Jukka-Pekka Rahkonen ja Pasi Turunen, heidän avustajansa varatuomari Jyrki Anttinen sekä professori Tapio Puolimatka.

Puolimatka kritisoi lapsijärjestöjen antamia lakiuudistusta puoltavia lausuntoja tasa-arvoista avioliittolakia koskevan kansalaisaloitteen käsittelyn yhteydessä. Puolimatkan mukaan lausunnot olivat lyhyitä, eikä niillä hänen mukaansa ole tutkimuksellista arvoa.

Puolimatkan mukaan sukupuolineutraalissa avioliittolaissa asetetaan aikuisten oikeudet lasten oikeuksien edelle. Hänen mukaansa sukupuolineutraali avioliittolaki viestittää, ettei lapsi välttämättä tarvitse isää ja äitiä. Hän myös YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen vedoten sanoi, että lapsella on oikeus tuntea biologinen alkuperänsä eli isänsä ja äitinsä. Lisäksi Puolimatkan mukaan lapsella on oikeus olla biologisten vanhempiensa kasvatettavana ja oikeus molempia sukupuolia olevaan vanhempiin.

Anttinen puolestaan katsoi, että lapsivaikutusten arviota ei sukupuolineutraalia avioliittolakia säädettäessä tehty. Myös Turunen jo kuulemisen aluessa katsoi näin.

Rahkonen aloitti puheensa toteamalla, että "puhe tasa-arvosta on vanha vasemmistolainen harhautus" ja viittasi tasa-arvoisen avioliittolain olevan osa tällaista. Hänen mukaansa tasa-arvoinen avioliittolaki riistää lapselta ihmisoikeuden, tämän oikeuden isään ja äitiin. Hän viittasi myös yleiseen mielipiteeseen; TNS-gallupilla vuonna 2014 teetettyyn tutkimukseen suomalaisten avioliittokannasta.

Kuuleminen nähtiin suorana verkkolähetyksenä eduskunnan verkkosivuilla. Lähetyksen tallenne on myöhemmin katsottavana eduskunnan sivustolla.

Samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta vastustavan Aito avioliitto ry:n edistämän runsaan sadantuhannen ihmisen allekirjoittaman kansalaisaloitteen luovutus eduskunnalle tapahtui 22. kesäkuuta. Eduskunnan puhemies Maria Lohelalle (ps) aloitteen luovuttivat tuolloin sen vireillepanijat, Patmos Lähetyssäätiön piirissä toimiva Aito avioliitto ry:n entinen tiedotussihteeri Pasi Turunen ja aiemmin Aito avioliitto ry:n puheenjohtajana toiminut Jukka-Pekka Rahkonen.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Puolimatkan pulina oli noin 50-sivuinen ( www.tapiopuolimatka.net ). Höpöttäjä-Turunen oli väsännyt oikein Power Point -esityksen ynnä ”laajemman kirjallisen lausunnon” ( www.patmos.fi ). Ei kannata tuhlata aikaa lukemiseen, samaa höttöä kuin ennenkin. Rahkosen ja Anttisen suunavaukset samaa tasoa eli se siitä.
Turunen toivoo, että päättäjillä on rohkeutta toimia oikein. Aivan varmasti on. Homo- ja lesboparit pääsevät vihille 1.3.2017.
--------
Lisäys
Jukka-Pekka Rahkonen hölötti lakivaliokunnassa seuraavanlaisesti:
www.dropbox.com

Kommenttia muokattu: 27.10.2016 klo 23:30
  Havainnoija • 27.10.2016 22:07
Tallenne on nyt tullut katsottavaksi eduskunnan verkkosivuston "Verkkolähetysten tallenteet" -osioon ( www.eduskunta.fi ). Löytyy sieltä "Valiokuntien julkiset kuulemiset ja avoimet kokouk" -valinnan alta.
  smo • 27.10.2016 23:47
"Hän (Tapio Puolimatka) myös YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen vedoten sanoi, että lapsella on oikeus tuntea biologinen alkuperänsä eli isänsä ja äitinsä."

Sitähän se jessekin valitti koko ikänsä, "älykkään suunnittelun" kömmähdyksiä, että oi joosef, joosef, tunnustatko biologista isyyttä koskaan. Jos siis ihmiseksi oli tulevinaan.

Kyllä homoparit, lesboparit, bisseparit, transparit pääsevät solmimaan avioliitot maaliskuulta 2017.

Rakkaus voittaa : )
  human • 28.10.2016 03:03
Mixei Juha Ahvio ollut mestoilla. Hän ois näyttänyt närhen munat tai siis kertonut kuinka tasa-arvoinen avioliitto on kulttuurimarksilaisten salajuoni ja sit lakivaliokunta ois ymmärtänyt tilanteen ja tehnyt isän maallisen ratkaisun. :D
  Ahvis-fani (ei rekisteröitynyt) • 29.10.2016 06:07
Kyllähän Rahkonen toi tätä "tasa-arvo on vasemmistolainen harhautus" -teemaansa esille. Ahvio olisi kyllä ollut piristävä lisä.

Anttinen piti kuulemisessa pitkän puheen siitä, ettei avioliittolain uudistuksen vaikutuksia lapsiin olisi selvitetty; ei ole tehty lapsivaikutusten arviointia.

Nyt herää kysymys, millainen tuo lapsivaikutusten arviointi prosessina lainsäädäntöä tehtäessä oikein on.

On toki kiistaton tosiasia, että ei ole yksittäistä, erillistä pinkkaa A4-papereita, jonka kansilehdellä olisi otsikko "Lapsivaikutusten arviointi". Sen sijaan meillä on esimerkiksi lapsijärjestöjen antamat arviot siitä, että avioliittolain uudistus nimenomaan on lapsen edun mukaista. Lisäksi vuodelta 2008 sisäisen adoption kohdalla on lapsivaikutuksia arvioitu siten, että sen huomiot ovat täysin relevantteja avioliittolain uudistusta ajatellen ( ranneliike.net ).

Minusta lapsivaikutusten arviointi on tehty aivan pätevästi.
  smo • 29.10.2016 09:31
Kyllä nämä aa-juntit jaksaa vääntää. No, hauskaahaan tätä kohkaamista on seurata.

Voisivat kyllä käyttää ajan ja energian oikeasti ongelmaisten lasten hyvinvoinnin parantamiseksi. Näyttää vain siltä, ettei lasten hyvinvointi kiinosta, kun aika menee sateenkaariväen kelvottomuuden argumentoinnissa.
  Minna B (ei rekisteröitynyt) • 29.10.2016 22:53
Eikö Suomessa pitänyt olla tärkeämpääkin tekemistä kuin keskustella "muutamaa ihmistä koskevasta" tasa-arvoisesta avioliittolaista? Näinhän asiasta pari vuotta sitten kovaan ääneen toitotettiin.

Nyt nämä samat ihmiset rasittavat eduskuntaa typerillä esityksillään. Mihin unohtui se, että kyse ei muka ollut tärkeästä asiasta?
  Jukka • 30.10.2016 23:21
Olisi perusteltua toteuttaa laaja lapsivaikutusten arviointi tämän kumoamista vaativan aloitteen tiimoilta.

Pohjana voi käyttää hyvin esimerkiksi vuoden 2008 lapsivaikutusarviointia, joka tehtiin sisäisestä adoptio-oikeudesta. Sen perusteella samaa sukupuolta olevat vanhemmat eivät ole millään tavoin ongelma.

Lisähuomioiden paikka on esimerkiksi siinä, että millaisen viestin tällainen yhdenvertaisuutta heikentävä toimenpide antaisi nuorille hlbti-vähemmistöön kuuluville.
  smo • 31.10.2016 13:38
Lakivaliokunnan jäsenellä Keskustan heterolla perhenisällä Mikko Kärnällä on hyvä vakiovastaus uskovaisten homofobisiin sähköposteihin: twitter.com
  Tomppa (ei rekisteröitynyt) • 31.10.2016 17:04
Kärnän postaus myös täällä jos sinulla ei ole Twitter/Instagram-tiliä: www.facebook.com
  Zephyr • 31.10.2016 22:37
Kärnä uskovaisten hyökkäyksen kohteena: artojaaskelainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi
  Tomppa (ei rekisteröitynyt) • 04.11.2016 17:13
Kärnä vastasi hyvin kiihkouskovaisille, linkki kommenttiin:

artojaaskelainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi

Kommenttia muokattu: 04.11.2016 klo 18:36
  Havainnoija • 04.11.2016 18:35
Kiinnostavaa luettavaa on myös tämä Rahkosen puheenvuoroa avaava kirjoitus: ilkkasalo1.puheenvuoro.uusisuomi.fi
  smo • 04.11.2016 19:41
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy