ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Doug Jones voitti hlbti-kielteisen Roy Mooren Alabaman senaattorikilvassa

Sami Mollgren • 29.12.2017 12:28 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT

Doug Jones (kuva: vaalikampanjakuva)
Demokraatteja edustava Doug Jones, 63, voitti hlbti-kielteisistä lausunnoistaan tunnetun republikaanien Roy Mooren, 70. Alabama on perinteisesti ollut republikaanien kannatusaluetta. Viimeksi osavaltiolla on ollut demokraattisenaattori 1990-luvulla.

Vaalikamppailun aikanaa Moorea syytettiin teinityttöihin kohdistuneesta vuosia sitten tapahtuneesta seksuaalisesta häirinnästä.

Jones sai 12. joulukuuta järjestetyssä vaalissa äänistä 49,6 prosenttia ja Moore 48,8 prosenttia. Vaalin tulos vahvistettin joulun jälkeen. Ennakkosuosikin asemastaan huolimatta vaalin hävinnyt Roy Moore ei ole tunnustanut tappiotaan.

Republikaanien konservatiiviseen siipeen kuuluvan Mooren näkemyksen mukaan samaa sukupuolta olevien seksuaalisen kanssakäymisen pitäisi olla laitonta, ja hän haluaisi kumota samaa sukupuolta olevien oikeuden avioliittoon. Näkemystään Moore perustelee Raamatun opetuksella, johon hän haluaisi lainsäädännön ja moraalin pohjautuvan. Hän on myös ylistänyt Venäjän ns. homopropagandalainsäädäntöä.

Jones puolestaan on toiminut hlbti-vähemmistöjen yhdenvertaisen aseman puolesta. Hänen poikansa Carson Jones on kertonut olevansa homo. Moore oli koettanut käyttää Doug Jonesin pojan homoseksuaalisuutta vaaliaseena.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy