ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Dot Gay Domain?

JuhaniV • 24.08.2009 20:43 • 5 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Homoyhteisölle suunnattua dot gay domainia ollaan kampanjoimassa Etelä-Afrikassa ja USA:ssa. Toivotaan, että nimi tulisi hyväksytyksi. Se olisi silloin samanlainen ylätason domain-nimi kuin vaikkapa dot eu.

Suunnitelmissa olisi tunnuksen hyväksytyksi tulon jälkeen sen ottaminen käyttöön jo ensi vuonna.

Suunnitelmaa ajavat ovat sitä mieltä, että homoyhteisö hyötyisi tunnuksesta. Yhdysvalloissa homoyhteisöön arvellaan kuuluvan viitisentoista miljoonaa ihmistä ja maailmanlaajuisesti kymmeniä miljoonia.

Lukijakommenteissa projektin mielekkyyttä on ehditty jo epäillä. Siellä todetaan, että esimerkiksi Kiinalle se olisi oiva apu homosivustojen sensuroimiseen.

Asiasta laajemmin alla olevista linkeistä.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Miksi pitää käyttää Internet Exploreria?
  Pollon • 24.08.2009 21:01
Harrastanpa vähän pilkunnussintaa kun siihen on aihetta, sori Juhani. Domain on suomeksi verkkotunnus eikä .gay olisi sellainen vaan itsenäinen top level domain (TLD) kuten .fi. En ole nähnyt TLD:lle suomennosta missään. Yhtä kaikki TLD:llä on yksi tai useampi ICANNin hyväksymä verkkotunnusten eli domainien myöntäjä.

Myös minä olen hyvin kriittinen tämän hankkeen suhteen ja pidän sitä turhana tai jopa typeränä. Yksi mehevän riidan aihe saataisiin juuri siitä, kenellä olisi oikeus myöntää .gay verkkotunnuksia ja mitkä olisivat hyväksymisen kriteerit. TLD-avaruus on ollut pitkään suppea ja sitä on pyritty lähes väkivaltaisesti laajentamaan nimenomaan liiketoiminnan tarpeista. Teknologia puolelta tarkastellen tämä voi johtaa vakaviin ongelmiin jos TLD-taso räjähtää hallitsemattomasti. Mitään hallinnollista tai teknistä tarvetta TLD-avaruuden laajentamiselle ei ole, luodut tarpeet ovat puhtaan rahanahneita.
  Tero Kankaanperä • 24.08.2009 21:10
Mozilla Firefoxilla tuli toistuva virheilmoitus, jota en ehdi tutkia mistä se voisi johtua.

Terolle kiitokset tarkennuksista. Tuota rahastamista minäkin tässä lähinnä epäilen. Mukaan pääsisivät liikeyritykset ja organisaatiot, joiden katsottaisiin olevan jotenkin homokuvioissa mukana. Kenellä olisi silloin päätösoikeus.

Vastustan noin yleisesti kaikenlaista tiukkaa gettoutumista. Tämä projekti olisi jälleen yksi sellainen.
  JuhaniV • 24.08.2009 21:16
Sivuston avaaminen onnistui ongelmitta meikäläisen "tuliketulla" (3.5.2).
Sinänsä kiintoisa hanke, vaikkakaan en täysin ymmärrä, mihin sitä tarvitaan. Miksi homoille suunnattujen sivustojen "maatunnuksen" pitäisi olla erilainen kuin keiden tahansa muiden?
  Vieno • 24.08.2009 22:47
Safari avasi ihan kiltisti
  iPave (ei rekisteröitynyt) • 24.08.2009 23:07
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy