ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

DocPoint tuo valkokankaalle Venäjän hlbti-nuoret

Sami Mollgren • 20.01.2015 19:10 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA
Helsingissä 27.1. - 1.2.2015 järjestettävä dokumenttielokuvafestivaali DocPoint esittää kuusi LGBT-kategoriaan laitettua filmiä. Nyt 14. kerran järjestettävällä DocPoint-festivaalilla esitetään kaikkiaan yli sata kotimaista ja kansainvälistä dokumenttielokuvaa.

Children 404

Runsaan tunnin mittaisen dokumentin teemana ovat Venäläiset seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat nuoret. Päähenkilöksi nousee 18-vuotias Pasha.

Vaatii kanttia nousta taistelemaan Venäjän institutionaalista homofobiaa vastaan. Children 404 on toimittaja Elena Klimovan nettiprojekti, joka antaa äänen vainnetuille seksuaalivähemmistöön kuuluville venäläisnuorille. Sivustolla teini-ikäiset jakavat anonyymejä kertomuksia ja videopäiväkirjojaan kokemastaan vihasta ja syrjinnästä.


Children 404 esitetään tiistaina 27.1. Maxim 1:sssä ja perjantaina 30.1. Kinopalatsissa. Venäjällä vuonna 2014 tehdyn elokuvan ovat ohjanneet Askold Kurov ja Pavel Loparev.


Victory Day (Den Podeby)

Alina Rudnitskajan vuonna 2014 ohjaama puolen tunnin lyhytelokuva käsittelee Venäjällä elävien homoparien asemaa toukokuun 9. päivä vietettävän voiton päivän kautta. Elokuva esitetään tiistaina 27.1. yhdessä Children 404 -elokuvan kanssa Maxim 1:ssä sekä sunnuntaina Kinopalatsissa yhdessä Moments of Silence ja Kulta-aika -elokuvien kanssa.


The Dog

Henkilökuva John ”The Dog” Wojtowiczista, joka yritti ryöstää pankin saadakseen rahaa kumppaninsa sukupuolenkorjausleikkaukseen, mutta tuli vain inspiroineeksi elokuvan Hikinen iltapäivä. John ja hänen läheisensä hahmottelevat dokumentissa monia versioita ryöstöstä, sen syistä ja siitä, miten fiktiivinen elokuva vaikutti oikean koiran identiteettiin ja elämään.


Allison Bergin ja Frank Keraudren vuonna 2013 ohjaama yhdysvaltalaiselokuva The Dog esitetään lauantaina 31.1. Orionissa ja sunnuntaina 1.2. Kinopalatsissa.


Max and the Others

Richard Rossmannin vuonna 2013 ohjaaman elokuvan tarina sijoittuu Berliiniin, jossa päähenkilöllä on S&M-studio. Maxin poikaystävä on ukrainalainen Dima, joka haluaisi päästä Saksaan pysyvästi.


Elokuva esitetään perjantaina 30.1. Kinopalatsissa ja lauantaina 31.1. Maxim 2:ssa.

Nathan - Free as a Bird

Roel Nolletin ohjaama belgialais-italialainen elokuva kertoo belgialaisen Nathan Verheistin traagisesta elämästä.Elokuva esitetään Kinopalatsissa tiistaina 27.1. ja sunnuntai 1.2..


To Be Takei

Jennifer Krootin vuonna 2014 ohjaaman yhdysvaltalaiselokuvan keskipisteenä on Star Trek -ikoni George Takei.Elokuva esitetään Kinopalatsissa tiistaina 27.1. ja perjantaina 30.1..


DocPoint on yksi Pohjois-Euroopan merkittävimmistä dokumenttitapahtumista, jossa vierailee vuosittain noin 30 000 kävijää.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy