ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Disney-elokuvan prinsessan tyttöystävää vastustetaan adressilla

Sami Mollgren • 18.03.2018 13:10 • 6 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI

Disneyn Frozen-animaatioelokuvan prinsessa Elsa nauttii suurta suosiota (kuva: Disney)
Disneyn Frozen-elokuvan jatko-osassa prinsessa Elsalle haluttaisiin tyttöystävä, mutta ns. perinteisten perhearvojen puolustajat keräävät LifePetitions-sivustolla julkaistuun vetoomukseen allekirjoituksia tätä vastaan.

Menestynyt Frozen-animaatioelokuva julkaistiin vuonna 2013, ja vuonna 2019 siitä on määrä julkaista jatko-osa. Vuonna 2016 monet elokuvan ystävät alkoivat verkossa edistää ajatusta siitä, että Elsa-prinsessa saisi tyttöystävän - ja näin elokuvasta tulisi ensimmäinen Disney-elokuva, jossa prinsessa kuuluisi sateenkaarivähemmistöön.

LifePetitions-sivustolla julkaistussa vetoomuksessa kuitenkin vaaditaan ettei Elsasta tehdä lesboa Frozen 2 -elokuvassa. LifePetitions on alusta adressien nimenkeruuta varten yksinomaan ns. perinteisiä perhearvoja kannattaville ja aborttia vastustaville toimijoille.

Vetoomuksessa väitetään, että Disney on viime vuosina vienyt lastenohjelmiaan tukemaan hlbt-agendaa. Vetoomuksessa todetaan, että jo alkuperäinen Frozen-elokuva sai liberaaleilta kiitosta sen homomyönteisyydestä. Vetoomuksen mukaan nuoret tytöt saavat kaikkialta hämmentäviä ja huolestuttavia viestejä seksuaalisuudesta.

- Kaikkien perinteisiä perhearvoja vaalivien on aika yhdistää voimansa kertoakseen Disneylle ettei sen pidä antaa periksi pienen radikaalien aktivistien ryhmän painostukselle, kirjoitetaan vetoomuksessa.

Sunnuntaina vetoomuksessa allekirjoituksia oli runsas 12 000 ja tavoitteeksi on merkitty 25 000 nimeä. Vetoomuksen yhteydessä myös kehotetaan lähettämään Disneylle asiasta kertova sähköposti tai postikortti. Jo aiemmin samaa asiaa on vastustettu runsaat 300 000 allekirjoitusta lopulta saaneella vetoomuksella.

Nyt auki olevassa vetoomuksessa ilmaistaan, että Elsalle haluttaisiin prinssi tai vaihtoehtoisesti Elsa kokonaan jätetyksi ilman kumppania. Vetoomuksessa todetaan että Frozen-elokuvan Elsa nauttii suurta suosiota lasten keskuudessa. Lesbouden yhdistäminen Elsaan olisi aihepiirin hlbt-aihepiirin vetoomuksen mukaan tuputtamista.

Elokuvan käsikirjoittajana ja ohjaajana on Jennifer Lee. Toinen ohjaaja on Chris Buck ja toinen käsikirjoittaja Shane Morris. Elokuvan juuret ovat H. C. Andersenin kirjoittamassa Lumikuningatar-sadussa. Lee on todennut kokevansa tärkeäksi keskustelua ihmisten toiveista Elsan tyttöystävästä. Lee on ilmaissut suhtautuvansa myönteisesti ajatukseen Elsan tyttöystävästä.

Vuonna 2013 julkaistusta Frozen – huurteinen seikkailu -animaatiosta on julkaistu jatkoa vuonna 2015 lyhytelokuvan Frozen - kuumetta sekä vuonna 2017 lyhytelokuvan Olafin jouluinen seikkailu muodossa. Lisäksi Frozenia on esitetty Disney on Ice -jääshow-tuotannossa. Elokuvasta on tekeillä myös Broadway-musikaali keväälle 2018.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Hassua näiltä "perhearvojen" puolustajilta sinänsä, että koko Frozen elokuvan pohjimmainen pointti on opettaa suvaitsevaisuutta ja ymmärrystä erilaisuutta kohtaan. Jos ei kestä tätä, niin miksi katsoa sitten ko. elokuvaa tai sen jatko-osaa ja vaatia muutoksia.

-__-'
  ._. • 18.03.2018 19:30
Arvon nimimerkki ._. : Ongelma ei siis ole siinä että Disney-elokuvaan tungetaan uusi juonenkäänne (mm. Elsalle tyttöystävä), mutta kun Frozenin ensimmäinen osa oli hulppea ja vanhanaikaisen perinteinen, niin en siis näe syytä miksi tätä asetelmaa pitäisi muuttaa. Olen täysin avoin kuitenkin sille, että uuteen Disney-leffaan pamautetaan vastaavanlainen ylläri mukaan, mutta miksi Frozeniin? Se oli hieno elokuva, ei tehdä siitä liian nykyaikaista (kyseinen muutos ei myöskään sovi siihen hyvin) ja se alkuperäinen lumo todnäk rikkoutuisi.

Kommenttia muokattu: 18.03.2018 klo 23:53
  acquintale97 • 18.03.2018 23:53
Onko tytön tyttöystävä tai naisen naisystävä erityisen nykyaikaista? Sanoisin kyllä, että tytöillä on ollut tyttöystäviä ja naisilla naisystäviä romanttisessa mielessä iän kaiken. Se, onko näin ollut salassa vai avoimesti, on tietysti aivan toinen kysymys.
  smo • 19.03.2018 05:15
Miksi yleisön ylipäänsä pitäisi päättää elokuvien sisällöstä?
Jaloillaan voi päättää.
Oliko se Elisabeth Taylor, joka sanoi: ”I don’t subscribe to the jazz ’you owe it to the public’. No-one is forced to by the ticket.”
  Swenne (ei rekisteröitynyt) • 20.03.2018 20:42
Omassa maassammekin riittää pohdittavaa! Miksi sisäministeriön alainen poliisihallitus on myöntänyt Aito avioliitto hihhuleille rahankeräysluvan? Kerättyä rahaa ei käytetä yleishyödyllisen tarkoitukseen eikä tasa-arvon edistämiseen vaan valeinformaation syöttämiseen sekä sateenkaariperheiden halveksuntaan. Poliisihallituksessa taitaa olla paljon Persuja kun on rahankeräslupien myöntäminen lähtenyt täysin lapasesta.
  Tomppa (ei rekisteröitynyt) • 22.03.2018 00:45
Walt Disney oli itse homo joka joutui elämään kulissiavioliitossa koska Homo Disneyn piirretyt olisivat torjuttu ja kielletty lapsilta välittömästi. Olisi korkea aika muistaa koko Disneymaailman luojaa Walttia ja toteuttaa viimein Disneyn tuotannossa samaa sukupuolta olevien rakkaustarina. Tämä olisi hieno kunnianosoitus Walt Disneyn elämäntyölle. Walt rakasti ja kunnioitti myöskin eläimiä. Disneyn piirrettyjen avulla monet sukupolvet ovat oppineet ymmärtämään, että myöskin eläimet ovat yksilöitä ja kykenevät kokemaan tunteita.
  Tomppa (ei rekisteröitynyt) • 22.03.2018 00:59
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy