ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit teatteri tv-kalenteri televisio radio musiikki levyesittelyt artistiesittelyt listat euroviisut
internet ja seksuaalivähemmistöt novellit ja tarinat viihde, musiikki & kulttuuri -keskusteluviihde ja kulttuuri

Death in Venice (Kuolema Venetsiassa)

Hank • 16.04.2004 14:42 ELOKUVAT JA SARJAFILMIT
Elokuvan alkuperäinen nimi: Morte a Venezia.

Luchino Viscontin upeasti kuvattu klassikkoelokuva jossa nuoren 14 vuotiaan pojan kauneudesta tulee pakkomielle Gustav von Aschenbachille joka on jo vanhempi mies. Tämän pakkomielteen vuoksi hän ei kykene lähtemään Venetsiasta silloinkaan kun käy ilmi että Venetsiassa riehuu musta surma.

Elokuva perustuu saksalaisen Thomas Mannin romaaniin Der Tod in Venedig. Elokuvan musiikkina on Gustav Mahlerin viidennen sinfonian hidas osa Adagietto, ja se sopii hyvin koko tarinan tunnelmaan ja visuaalisuuteen. Elokuvaa on sanottu myös yhdeksi kauneimmista koskaan tehdyistä elokuvista, katso ja päättele itse.

Visconti teki elokuvassaan poikkeuksen Thomas Mannin alkuperäiseen romaaniin verrattuna, Mannin teoksessa von Aschenbach on kirjailija, eikä säveltäjä kuten elokuvassa.


Pääosissa:
Gustav von Aschenback - Dirk Bogarde
Aschenbachin vaimo - Marisa Berenson
Tadzio - Bjorn Andresen
Tadzion äiti - Silvana Mangano
Alfred - Mark Burns

Ohjaaja: Luchino Visconti
Valmistumisvuosi 1971
Kesto: noin 2 h 5 min


Katso myös nämä
 
 
Katso myös nämä
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy