ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Costa Rican sosiaaliturva ulotetaan homopareihin

Lassijuhani • 25.05.2014 21:36 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Costa Rican sosiaaliturvalaitoksen (Caja) hallintoneuvosto päätti torstaina yksimielisesti laajentaa sosiaaliturvaa samaa sukupuolta oleviin pareihin. Muutoksen toteuttamiseen menee kolme kuukautta, ja sen jälkeen samaa sukupuolta olevilla pareilla on sama sairasvakuutussuoja ja sama oikeus sairaalankäynteihin kuin heteropareilla.

Costa Rican sateenkaariväestöllä ei viime vuosien myötämielisyydestä huolimatta ole lainsäädäntöä juuri turvana osaksi katolisen kirkon voimakkaan vaikutuksen takia. Samaa sukupuolta olevien henkilöiden välisiä suhteita ei tunnusteta virallisesti, eikä ole säädetty viharikoksia tai syrjintää koskevia lakeja.

Costa Rican presidentin virka-asunnon lipputankoon nostettiin viime viikolla kansainvälisen homofobian ja transfobian vastaisen päivän kunniaksi sateenkaarilippu, mutta presidentti kertoi itse, ettei tue samaa sukupuolta olevien henkilöiden välisiä avioliittoja.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy