ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä vino aivopuolisko internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Coming-out –päivän elämäntarinoita

vaeltaja2006 • 10.10.2009 18:50 • päivitetty: 11.10.2009 07:24 IHMISIÄ JA ILMIÖITÄ
Coming-out on lähes jokaisen homoseksuaalisen ihmisen elämässä myrskyistä aikaa. Ensin on epävarma olo, kun huomaa itsensä erilaiseksi kuin muut. Avoimesti homona ja lesbona elämiseen voi kulua aikaa vuosia tai vuosikymmeniä. Joillekin homoseksuaalisuuden tunnistaminen omassa itsessä on helppoa jo nuorena, toisilla asian tunnustaminen voi viedä vuosikymmeniä.


Hän ei välittänyt muiden mielipiteistä

Jürgen oli 16, kun hän aloitti kaapista ulostulon. Ensin hän kertoi asian ystävilleen –etupäässä tytöille. Sitten hän kertoi sisaruksille, äidille ja sukulaisille. Reaktiot olivat positiivisia. Siinä hän myös oppi. että hänen on elettävä omaa elämäänsä. Muiden mielipiteitä ei tarvitse kuunnella tässä asiassa.

Tieto alkoi kuitenkin levitä pienessä kylässä ja mm. kylän juhlissa jotkut humalaiset miehet piikittelivät. Jürgen ei välittänyt. Tärkeimmät ihmiset lähipiirissä hyväksyivät hänet. Muiden mielipiteet olivat yhdentekeviä.

Isälle hän ei kertonut, koska ei tiennyt, mitä siitä seuraisi. Isän terveyskään ei ollut paras mahdollinen. Kuten niin usein, Jürgenin suhde isään oli hieman etäisempi- Vuosia myöhemmin isä kuuli asiasta ulkopuolisilta ja reaktio oli myrskyisä. Sen jälkeen aisasta ei ole puhuttu, mutta suhde isään on tullut paremmaksi.

Jürgen on iloinen, että hänen perheessään kaikki on mennyt suhteellisen hyvin. Traagisiakin esimerkkejä on tuttavapiirissä. Nyt, vuonna 2009 ihmisten pitäisi enemmän kiinnittää huomio siihen, että saavat oman elämänsä kulkemaan eikä vain arvostella muita.


Onnellinen homo

Philipp oli 17-vuotias, kun hän päätti ruveta kertomaan, että hän on homo. Kaikki meni oikein hyvin. Monille se oli yllätys, jotkut olivat arvanneet. Omalle perheelle se ei ollut mikään kuuma asia. Philipp ei muista, että olisi ollut vaikeita tilanteita. Hän sanoo, että hän luultavasti väistää sellaisia ihmisiä, joiden suunnalta voisi tulla vaikeuksia.

Philipp laskee itsensä niihin onnellisiin, jotka voivat elää omana itsenään. Sama jatkui, kun hän kolme vuotta sitten löysi elämänkumppaninsa. Elämänkumppani pääsi perheenjäseneksi ensimmäisestä päivästä alkaen.


Vanhemmat olivat uteliaita

19-vuotias Dom kertoo, että hän oli jo 19, ennen kuin hän uskalsi kertoa kotona asiasta. Pelokkaana hän mielessään mietti, mitä tapahtuisi. Yllätys oli suuri, kun perheenjäsenet osoittivatkin kiinnostusta aisaan. Dom itse oli tarvinnut vuosia asiasta kertomiseen, mutta vanhemmille se olikin helppoa.-

Ystävien kanssa oli helpompaa. Kaikkien reaktiot olivat ainoastaan positiivisia. Monille se oli jännittävää, että ystäväpiiriin kuuluu homo. Dom on tuntenut itsensä kaapistatulon jälkeen paljon vapaammaksi.

(Liechtensteiner Vaterland –lehti)


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy