ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä vino aivopuolisko internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Coco Chanel ja ´pikkumusta´

vaeltaja2006 • 02.11.2009 09:31 • päivitetty: 16.02.2010 18:33 • 2 kommenttia. IHMISIÄ JA ILMIÖITÄ
Mtv3:n aamuohjelmassa keskusteltiin hetki Coco Chanelista, viime vuosisadan tärkeimmästä muodin luojasta. On sanottu, että Chanelia leimaa eleganssi, yksilöllisyys ja riippumattomuus. Hän syntyi aviottomana lapsena ja eli nuoruuttaan nunnien pitämässä lasstenkodissa. Sieltä ovat peräisin hänen mieltymyksensä valkoiseen ja mustaan. Ensimmäiset ansionsa hän sai hatuntekijänä. 1910 hän perusti ensimmäisen liikkeensä Pariser Rue Cambonille. Rahoittajana oli rikas englantilainen. Siitä alkoi menestys. 1918 hän suunnitteli pyjaman naisille. Vuonna 1920 tuli parfyymi Chanel no 5. Sen tuoksu oli trooppisen puun tuoksua. Siihen saakka kaikki oli haissut eri kukilta. Vuonna 1926 pikkumusta sai valtavan julkisuuden. Mtv:n aamuohjelmassa asiantuntijat sanoivat, että pikkumusta kuuluu jokaisen naisen garderoobiin. Se pelastaa tilanteen kuin tilanteen. Aikaisemmin musta asu kuului vain hautajaisiin. Nyt siitä tuli juhla-asu. Wikipedia tietää, että pikkumusta tarkoittaa myös varusmiesten urheiluhousuja.

Sodan akana Chanel sulki muotitalonsa, mutta hän avasi sen uudelleen 1954, ja sen jälkeen saivat kuuluisuutta hänen myöhäisluomuksensa, tweed-puvut.

Coco Chanelin rakkauselämästä on vain harvoja mainintoja. Oliko hän lesbo? Hänellä oli lyhyitä ja pitkiä suhteita varakkaisiin miehiin, mutta hänellä oli myös naisia, mm. Nikki Arrivabene, Luchino Viscontin puoliso. Coco Chanel mainitaan homo- ja lesbokuuluisuuksia sisältävillä nettilistoilla.

Nyt Chanelissä pääsuunnittelijana toimii Karl Lagerfeld, mutta hän on jo aika vanha. Miten käy Lagerfeldin jälkeen, kysyttiin ohjelmassa.

Coco Chanel s. 19.8.1883, Saumur, Ranska – k. 10.1.1971 Pariisi.


16.2.2010 Radio-ohjelma Coco Chanelista

Coco Chanel oli monessa mukana, ja se käy erinomaisesti ilmi radiokeskustelusta, joka löytyy Ylen areenasta. Suositellaan muodin maailmasta kiinnostuneille (53 minuuttia, Areenassa 26 päivää)

areena.yle.fi


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Cabriel oli peasant elamansa loppuun. Hanessa ei ollut mitaan sofisticated olennusta ihmisena, kiroili ja poltti tupakkaa ketjussa. Sylki.
Perfume,,, ensin oli No:2, sitten No:5 ja No:12! Niita myytiin viela aikaisin 70 luvulla. Sen jalkeen hanen kuolemansa tuli Crystal, Madame, Coco ja muita kaupallisia fiaskoja. Karl Lagerfield ( German cunt) en voi sietaa ihmisena, voi olla talented but,,,,. Olen tavannut, liian gay.
  Torontosta • 04.11.2009 02:12
Mielenkiintoisia yksityiskohtia!
  vaeltaja2006 • 04.11.2009 02:57
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy