Chiquita on Drag Show Artist 2011 -kilpailun voittaja

• Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

Keskiviikkona 2. marraskuuta Helsingissä Hotelli Presidentin Viihderavintola Pressassa järjestettiin Drag Show Artist -kilpailu. Mega-Paulan ja Riitta "Ritu" Suomisen juontamassa kilpailussa voiton vei Chiquita. Toiselle sijalle ylsi Elsa ja kolmannelle Sunshine Addison. Kilpailussa jaettiin myös kunniamaininta ja sen sai Mona Nugget.

Alkuillasta käytiin karsinta ja iltamyöhällä kisailtiin finaalissa. Kaikkiaan mittelöön osallistui toistakymmentä drag-taiteilijaa tai sellaiseksi halajavaa. Osa oli mukana ensimmäistä kertaa ja osalla oli jo pidempi historia drag-lavoilta. Tämänkertainen voittaja Chiquita on voittanut samaisen kilpailun jo aiemminkin. Hän on kilpaillut myös Miss Drag Queen -kilpailussa, joka on toinen suomalainen drag-kulttuurin vuotuinen merkittävä tapahtuma, jota Ravintola dtm on järjestänyt vuodesta 1998 lähtien. Drag Show Artist -kilpailu käytiin nyt viidettä kertaa.

Illan musiikillisen flashbackin tarjosi erikoisesiintyjä Aikakone.

Tuomariston kokoonpano oli arvovaltainen: ministeri ja puoluejohtaja Stefan Wallin, näyttelijä ja tv-tähti Miitta Sorvali, mr. Gay Finland 2011 Jussi Laitinen, The 69 Eyes -yhteyeen Jyrki 69, toimittaja ja kirjailija Mia Malmi sekä Sokos Hotel Presedentin hotellinjohtaja Hannele Laurila. Laulaja Arja Koriseva joutui jäämään pois sairaustapauksen vuoksi.