ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Chilen gay prideen osallistui presidentinvaaliehdokkaita

Lassijuhani • 12.11.2013 21:33 UUTISET: PRIDE • ULKOMAAT
Chilen pääkaupungissa Santiago de Chilessä järjestettiin sunnuntaina maan kahdeksas gay pride-paraati. Siihen osallistui 60.00 ihmistä; heidän joukossaan viisi presidentinvaaliehdokasta. Marssijat vaativat samaa sukupuolta olevien henkilöiden välisten avioliittojen laillistamista, lakia rekisteröidyistä parisuhteista, sukupuoli-identiteettiä koskevaa lakia sekä monimuotoisuuden ja syrjimättömyyden ministeriö perustamista.

Vain viikko ennen presidentinvaaleja tilaisuuden järjestänyt yhdistys ”El Movimiento de Integración y Liberación Homosexual” (Movilh) onnistui saamaan käsittelyyn vaatimuksen yhtenäisistä oikeuksista ja seksuaalisen suuntautumisen tai sukupuoli-identiteetin perusteella tapahtuvan syrjinnän kieltämisestä. Yhdistyksen puheenjohtajan Rolando Jiménezin mukaan tämä kymmenientuhansien ihmisten juhla on ”valtiolle osoitettu vaatimus, että se kerrankin lopettaa kaikenlaisen syrjinnän”. Jiménez arvosteli myös Chilen piispainkokousta sen kehotettua äänestämään niitä ehdokkaita, jotka kannattavat katolisen kirkon näkökantoja avioliitosta. Hän piti sitä ”sekaantumisena vaaleihin”.

Presidenttiehdokkaat Marco Enríquez-Ominami (Edistyspuolue); riippumattomat Franco Parisi ja Tomás Jocelyn-Holt; Roxana Miranda (Tasa-arvopuolue) ja Alfredo Sfeir (Vihreä ekologinen puolue) osallistuivat henkilökohtaisesti marssiin. Ne ehdokkaat, joilla on suurimmat mahdollisuudet muuttaa La Monedan presidentinpalatsiin – Michelle Bachelet (Uusi enemmistö) ja Marcel Claude (Humanistipuolue) – lähettivät edustajansa marssiin, koska he itse osallistuivat vaalitilaisuuksiin. Ainoat, jotka tyystin puuttuivat, olivat tasa-arvoista avioliittoa vastustavat Evelyn Matthei ja Ricardo Israel.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy