ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


äänitallenteet kuvagalleriat media-arkisto tapahtumaraportit sateenkaaren värinen suomi uutiset

Celebrating Tom -näyttely avautuu Helsingissä Vaasankadulla

vaeltaja2006 • 13.09.2013 09:14 • 1 kommentti. TAPAHTUMARAPORTIT • KOTIMAA

Istumassa Jari Leinonen ja Kati Mustola, puhumassa elokuvan ohjaajakaksikko.
Celebrating Tom -näyttely avautuu Helsingissä Made in Kallio -verkoston toimitiloissa tänään klo 12. Paikka on Vaasankadulla (no 14). Ympärillä on kävelykatu ja punaisten lyhtyjen alue. Kadun molemmin puolin on erilaisia eroottisia studioita. Tomin taide sopii siihen ympäristöön.

Made in Kallio mainostaa itseään "tulevaisuuden tehtaana, tehtaanmyymälänä ja kahvilana". Se on taiteilijayhteisön workshop-paikka. Kävimme katsomassa paikkaa ja näyttelyä. Mia Lehti kertoi lehdistötilaisuudessa Made in Kallio -tilasta, miten se toimii ja sen ensimmäisestä näyttelystä. Ikkunassa tulijaa vastassa on suuri taideteos, ja siitä kertoi tekijä Jari Lehtonen.

Sen jälkeen tutkija Kati Mustola kertoo, miten Touko Laaksosesta tuli Tom of Finland. Touko oli upseeri, ammattipianisti ja mainosgraafikko, ennen kuin hän ryhtyi päätoimisesti taiteilijaksi.

Lopuksi Touko Laaksosen elämää kuvaavan elokuvan ohjaajat Vesa Kuosmanen ja Henri Huttunen kertovat suhteestaan Toukoon ja hänen kuviinsa.

Näyttely on auki vain viikon. Ainakin Stradassa puhutaan perjantai-iltana Tomista ja hänen taiteestaan.

Mia Lehti kertoo Made in Kalliosta ja Jari Leinonen omasta taideteoksestaan.
Tutkija Kati Mustola selvittää, miten Touko Laaksosesta tuli Tom of Finland.
Elokuvan ohjaajat Vesa Kuosmanen ja Henri Huttunen kertovat suhteestaan Toukoon ja hänen kuviinsa.

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Lauantai 14.9. klo 14.30 Touko Laaksosen henkilöhistoriaan perehtynyt tutkija Kati Mustola haastattelussa. Haastattelijana ja Touko Laaksosesta keskustelemassa Rakel Liekki.
  vaeltaja2006 • 14.09.2013 08:00
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin)   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy