ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Catariina Salo Rengbågsankanin johtoon

jnsto • 25.02.2017 15:15 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Ruotsinkielinen HLBT-järjestö Regnbågsankan rf, valitsi uudeksi puheenjohtajakseen 25.2.17 toimittaja Catariina Salon Maalahdelta. Järjestöä viisi vuotta luotsannut Oscar Ohlis ei asettunut ehdolle. Vuosikokous järjestettiin Helsingissä.

Järjestön nettisivun haastattelussa Ohlis toteaa Rengbågsankanin nousseen viime vuosina varteenotettavaksi toimijaksi. Hän mainitsi mm nuorisoryhmien perustamisen eri seuduille.

Vuosikokous toivoi enemmän paikallistoimintaa suomenruotsalaisilla alueilla.

Puheenjohtaja Catariina Salo totesi, että transihmisiin suhtaudutaan kovin eri tavalla eri osissa Suomea. Hän korosti vaatimuksia pakkosterilisoinnin lopettamiseksi.

Järjestön tiedotteessa kerrotaan Salon tulevan Petolahdelta (Petalax). Se on osa Maalahtea (Malax).

Rengbågsankan tunnetaan mm syksyisin järjestettävästä toimintaviikosta. Seura määrittelee itsensä tiedotteessa lyhenteellä HBTIQ-järjestö.

Puheenjohtajan ohella hallitukseen kuuluvat Johanna Sjöberg, Olivia Hellsten, Ida Alina Boucht, Hanna Bäckström, Anders Huldén ja Nicole Stambej.

Hallitus varajäsenineen, vas Olivia Hellsten, Catariina Salo, puheenjohtaja, Johanna Sjöberg, Anders Huldén, Nicole Stambej, Hanna Bäckström, Petra Nysten, Ida Alina Boucht, Monika Pensar ja Panda Eriksson (puuttuu kuvasta). Kuva: Rengbågsankan.

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Seuraan tiiviisti suomenruotsalaista maailmaa, koska minustakin oltiin tekemässä lapsena svenskatalande bättre folkia ja kävin jo ruotsinkielisen leikkikoulun. Voitin kuitenkin ankaran luokka- ja kielisodan lähtöperheessäni ja pääsin haluamaani suomenkieliseen Norssiin. Taustani johdosta olen erityisen herkistynyt suomenruotsin erilaisille ilmenemismuodoille, joita pyrin ymmärtämään tavallaan sisäpuolisena.

Osaako joku selittää miksi suomenruotsalaisessa kielenkäytössä useimmiten viitataan sateenkaarikansaan kirjainrimpsulla HBTIQ? Miksi lesbot on jätetty ulos määritelmän piiristä?
   (ei rekisteröitynyt) • 26.02.2017 13:26
"Osaako joku selittää miksi suomenruotsalaisessa kielenkäytössä useimmiten viitataan sateenkaarikansaan kirjainrimpsulla HBTIQ? Miksi lesbot on jätetty ulos määritelmän piiristä?"

Ei pelkästään suomenruotsalaisessa kielessä, vaan ihan ruotsalaisessa (ja epäilemättä jossain muuallakin). Ihan fiksu systeemi, kun H tarkoittaa kuitenkin homoseksuaalia, joka kattaa niin miehet kuin naisetkin.
  Is • 27.02.2017 04:12
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy