ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Cannesin elokuvajuhlilla mielenilmaus Tsetsenian homovainojen takia

vaeltaja2006 • 29.05.2017 07:55 • 5 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI

Tsetsenia-mielenilmaus Cannesissa
Cannesin elokuvajuhlilla on eilen 28.5.2017 jaettu palkintoja. Suomalainen lyhytelokuva sai kakkospalkinnon. Queer Palmu annettiin aids-elokuvalle. Sen ensi-illassa queer-palmu-tuomaristo teki solidaarisuusprotestin Tsetsenian tilanteen vuoksi.

Ranskalais-marokkolaisen ohjaajan Robin Campillon elokuva "120 battements par minute" (120 iskua minuutissa) voitti Queer Palm -palkinnon, mutta se palkittiin myös pääjuryn ja kansainvälisten elokuva-arvostelijoiden palkinnoilla. Elokuva kertoo pariisilaisista aids-aktivisteista 1990-luvun alussa.

Hlbtiq-teemaisten elokuvien Queer Palm -palkinto on jaettu vuodesta 2010 alkaen. Sillä on oma jury. Kun voittajafilmi aids-aktivisteista oli ensi-illassa viikko sitten, juryn jäsenet järjestivät punaisella matolla lyhyen solidaarisuusmielenilmauksen Tsetsenian homovainojen vuoksi. Lapuissa oli vaaleanpunainen kolmio ja mm. act-upin iskulause: vaikeneminen = kuolema.
www.huffingtonpost.co.uk


Cannesin elokuvajuhlien pääjurya johti homoelokuvaohjaaja Pedro Almodóvar. Yhdeksästätoista kilpailussa mukana olleesta elokuvasta pääpalkinnon, Kultaisen palmun, voitti ruotsalainen näytelmä The Square.Act Up oli hlbtiq-ihmisten protestiliike, joka syntyi New Yorkissa 1987. Oltiin suuttuneita USAn hallituksen vaikenemisesta aids-asioissa. Act Up -ryhmät käyttivät toiminnassaan kansalaistottelemattomuutta ja tehokasta iskulauseisiin perustuvaa viestintää. Toiminta jatkui 1990-luvun alkuun saakka. Pariisissa oli myös räväkkää Act Up -toimintaa.


Queer Palm -palkinnon voittaneen elokuvan traileri YoutubessaKatso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Koskahan tuon elokuvan voi nähdä Suomessa. Suomenkielisellä tekstillä?
  Hannu H (ei rekisteröitynyt) • 30.05.2017 06:34
Epäilen että kukaan Suomalainen levittäjä ostaa näin pienen yleisön elokuvaa mutta se nähdään varmasti esim Rakkautta ja anarkiaa-festareilla syyskuussa enkkuteksteillä.
  Tomppa (ei rekisteröitynyt) • 30.05.2017 14:08
Toivottavasti Suomessa esim Cinema Mondo tai Future Film tuo tämän teattereihin.
  Zephyr • 30.05.2017 18:40
Toivotaan että on mahdollisuus nähdä elokuva. Siinä on varmasti viestiä ympäri maailmaa. Myös Tshetsheniaan!
  Hannu H (ei rekisteröitynyt) • 30.05.2017 20:00
Olisi hienoa nähdä elokuva pariisilaisista aktivisteista. Éloge myös jurylle, joka osoitti hienosti kaiken olevan poliittista ja joka näin otti kantaa.
  martin • 16.06.2017 23:15
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy