ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Budapestin Pride: romanit, juutalaiset ja homot yhdessä?

vaeltaja2006 • 11.05.2009 11:13 • päivitetty: 11.05.2009 11:16 UUTISET: PRIDE


Budapestilainen karhu-sivusto ei ole maailman vapaamielisin. Eilen sivulla julkaistiin Budapestin Priden julisteita, ja niistä käy ilmi, että Budapestin Pride kokoaa yhteen useita vainottuja vähemmistöjä. Julisteessa on juutalaisten ja romanien symbolit ja tukijana on Unkarin liberaalipuolue SZDSZ. Karhu-sviusto suhtautuu ajatukseen erittäin penseässti.

Unkaria on jo parin vuoden ajan terrorisoinut Unkarin kaarti -niminen puolisotilaallinen äärijärjestö. He marssivat romanikylien läpi sotilasmuodostelmissa ja tarkoituksena on "pelotella mustalaisia". Noin kymmenen romania on tapettu vuoden kuluessa eri puolilla maata. Poliisi on perustanut erityisen tutkimusryhmän selvittämään surmia. Usein niihin on liittynyt kotien tuhopoltot.

Kansan asenne romaneihin ja homoihin on hyvin kielteinen. Nyt on kiihotustyö käynnissä juutalaisia vastaan. Juutalaiset ovat kuulemma palanneet Unkariin. He ostavat vähä vähältä pankit ja kiinteistöt, ja kohta koko maa on juutalaisten hallussa.

Mielenkiintoinen asetelma tällainen yhdistetty sorrettujen vähemmistöjen Pride. Julisteessa on pelkkiä romanimiehiä. Vai onko tämä vain jokin pila ja ääriryhmien provokaatio?

Nähdäänkö vihattujen vähemmistöjen yhteinen pride? Vai onko tämä provokaatio?

Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy