ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Brittipari kyseenalaistaa Hong Kongin oleskelulupakäytäntöä

jnsto • 13.05.2015 03:43 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT

Hong Kong
Muutaman vuoden Hong Kongissa asunut brittipari on haastanut erityishallintoalueen maahanmuuttoviranomaiset oikeuteen selvittääkseen puolison oleskeluoikeutta. Englannissa siviiliparisuhteen solmineen pariskunnan toinen osapuoli asuu Hong Kongissa työperusteisen asumisluvan turvin. Hänen puolisolleen ei kuitenkaan olla toistuvista anomuksista huolimatta myönnetty ns perheenjäsenen oleskelupaa, vaan puoliso on roikkunut kaupungissa jo vuosia turistina, joka joutuu puolivuosittain poistumaan alueelta ja sitten voi kyllä palata.

Turisti ei voi kuitenkaan "kerätä vuosia" pysyvään lupaan. Perheenjäsenet voivat saada pysyvän luvan seitsemän vuoden oleskelun jälkeen.

Oikeusjutun tultua vireille viranmaiset olivat tarjonneet jotain muuta sopivaa viisumia, mutta asianosaiset olivat kieltäytyneet.

Pariskunnan lakimies kertoi South China Morning Postille, että manner-Kiinaan työasioissa muuttavat samasukupuoliset parit voivat hakea "yhdessäasumistodistuksia", joiden tuella voi hoitaa oleskelulupa-asiaa.

Hong Kongin tasa-arvoasiain komissio käynnisti viime vuonna laajan syrjintäselvittelyn, jossa mm tutkitaan avioliiton tai sen puuttumisen vaikutuksia. Seksuaalisen suuntautumisen ottaminen huomioon on kuitenkin jäänyt kiistanalaiseksi, koska Hong Kongissa vaikutusvaltaiset uskontoryhmät ovat vastustaneet.

Hong Kongin epäselvä tai kielteinen suhtautuminen samasukupuolisten parien oleskeluoikeuksiin on huolestuttanut kansainvälisiä suuryrityksiä, joiden on erikseen otettava huomioon siirtotyöntekijöidensä suhdetilanne. Hong Kongissa nähdään oleskelulupatilanne myös kilpailuhaittana alueen muihin liikekeskuksiin nähden. Hong Kong on menettänyt kansainvälisen liike-elämän työpaikkoja viime vuosina myös mantereelle, etenkin Shanghaihin.

HKSAR myöntää perheenjäsenviisumit erityishallintoalueella ilman aikarajaa olevan ulkomaalaisen puolisolle, alle 18-vuotiaille naimattomille lapsille sekä yli 60-vuotiaille vanhemmille.

Aiheesta kirjoitti South China Mornng Post, 13.5 C1.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy