Briteille rakennetaan 'homo-onnela' pieneen kylään Ranskassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 6

Brittiläinen kiinteistöyritys on päättänyt rakentaa Ranskaan, pienen Salleles-d’Aude-kylän läheisyyteen yli 50-vuotiaille homohenkilöille tarkoitetun asuntoalueen monipuolisine palveluineen.

Tavoitteena on homoyhteisö, jonne eläköityneet britit voivat vetäytyä eläkepäiviään viettämään taikka käymään vain lomalla. Alueelle rakennetaan 107 kotia, hotelli, tenniskenttiä, saunoja, golf-kenttiä. Rakentaminen tähtää ympäristöystävälliseen ja energiaa säästävään laatuun.

2 500 askukkaan Salleles-d’Audessa on kohoteltu kulmakarvoja. Jotkun näkevät uuden asuinalueen tuovan paikkakunnalle lisää toimintaa ja lisää tuloja paikallisille yrittäjille. Jotkut toivovat homojen pysyvän asuntoalueellaan, eikä kävelevän kylän kujilla käsikädessä antamassa huonoa esimerkkiä lapsille.

Kylän pormestari yllättyi rakennusprojektin luonteesta. Hän oli vain hyväksynyt rakennusluvan lomakylälle. Ranskan uudistetun avioliittolain perusteella pormestari tulee vihkimään tästä lähtien myös samaa sukupuolta olevia pareja.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Rakennusprojekti alkaa vuoden 2014 alkupuolella ja sen pitäisi olla valmiina vuoden kuluttua aloituksesta.

Poliitikko Michel Teychenne, joka presidentti Francois Hollanden vaalikampanjan aikaan vastasi HLBT-asioista, ei ole lainkaan innostunut asiasta. Hänen mielestään tuollaiset ratkaisut synnyttävät ei-toivottavia homogettoja, joista on esimerkkejä Yhdysvalloissa.

Projektiesitteen kansikuva

The Raw Storyn uutinen
Rakentajayhtiön projektiesite

6 kommenttia

"ei-toivottavia homogettoja, joista on esimerkkejä Yhdysvalloissa"

Mitä amerikkalaisghettoja hän mahtaa tarkoittaa? Olisiko niin, että "ei-toivottavia" ovat ne asuma-alueet, joissa homoparikin voi kävellä käsi kädessä?
Otaksun näillä amerikkalaishomogetoilla tarkoitettavan niitä muureilla ympäröityjä asuinalueita, jotka eristäytyvät muusta yhteiskunnasta. Tällaisia epäonnisia kokeiluita löytyy historiasta myös suomalaisten aloittamina projekteina Rapakon takana. Impulssina eristäytymiselle voivat olla esimerkiksi uskonnolliset asenteet ja ajatukset.