ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Britannian hallitus haluaa kysyä kaikilta maassa asuvilta kuulumista hlbti-vähemmistöihin

Sami Mollgren • 24.05.2016 19:20 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Ison-Britannian seuraavassa väestönlaskennassa vuonna 2021 saatetaan kysyä kansalaisten seksuaalista suuntautuneisuutta ja sukupuoli-identiteettiä, mikäli hallituksen suunnitelmat toteutuvat.

Kymmenen vuoden välein tehtävässä laskennassa on kysytty erilaisa henkilöön liittyviä kysymyksiä, kuten rotua, siviilisäätyä ja uskonnollista vakaumusta. Sen sijaan hlbti-vähemmistöihin kuulumista ei ole aiemmin selvitetty.

Paikallinen tilastoviranomainen Office for National Statistics (ONS) on viestittänyt uusien kysymysten tarvetta tulevaa väestönlaskentaa silmälläpitäen. Aiemmin ONS ei ole pitänyt hlbti-aihepiiriä sopivana otettavaksi mukaan. On esitetty myös huoli siitä, että perhepiirissä yksityisyyttä ei voi taata, ja se voi johtaa hlbti-vähemmistön aliedustukseen tuloksissa.

Hallituksen yhdenvertaisuusasioista vastaavasta toimistosta kuitenkin todetaan hlbti-aihepiirin mukaanottamisen tarpeellisuus; ilman perustietoja aihepiiriin liittyviä ratkaisuja joudutaan tekemään erilaisten suppeampien selvitysten antaman tiedon varassa.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy