ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Britannian entisiä siirtomaita kehotetaan luopumaan homoseksuaalisuuden kriminalisoinnista

JuhaniV • 19.10.2011 19:40 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Ensi viikolla Britannian kansanyhteisön edustajat 53 maasta kokoontuvat Australian Perthissä. Kokouksen asialistalla on kehotus poistaa homoseksuaalisuuden rangaistavuus. 42 kansanyhteisön maassa homoseksuaaliset teot ovat vielä rikoksia.

Syynä kokouksen tähän asiaan ovat suhteettoman korkeat HIV/AIDS-tartuntojen määrät. HIV:stä on vaikeaa saada tietoa läpi, koska homot ovat näissä maissa painuneet piiloon. Tämä on erityisesti brittiläinen ongelma. Kilpailevat ranskalaiset poistivat homoseksuaalisuuden rangaistavuuden omista siirtomaistaan jo vuonna 1791. Tilanne noissa maissa on paljon parempi HIV-tartuntojen kannalta. Australian kokoukseen osallistuvat valtiot edustavat 30 prosenttia maailman väestöstä, mutta 60 prosenttia maailman HIV-tartunnoista.

Lähde: Edge Boston


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Asia ei ole kyllä ihan noin yksiselitteinen. Ranskahan menetti lähes kaikki siirtomaansa jo Ludwig XIV (Aurinkokuningas) aikana ja loput viimeistään Napoleonin sotiin mennessä (paitsi Haiti jne.) uusia siirtomaita se sai vasta 1800 luvulla. Ransakan siirtomaat olivat etupäässä Pohjois-afrikan arabimaita ja Indokiina. Ranskan entiset siirtomaat vaan ovat maita joissa ei HIViä juuri ole, mutta tällä ei ole mitään tekemistä homoseksuaalisuuden kriminalisoinnin kanssa. Tunnetusti Pohjois-Afrikan muslimimaissa ei suvaita homoseksuaalisuutta edes sen vertaa mitä muissa kehityismaissa keskimäärin.
  Tosse (ei rekisteröitynyt) • 22.10.2011 01:07
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy