ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Brasilian ihmisoikeuksien puolustaja

Lassijuhani • 11.05.2013 19:57 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Kun Marco Feliciano nimitettiin Brasilian edustajainhuoneen ihmisoikeuskomission johtajaksi, monet sosiaaliset vähemmistöt tyrmistyivät ja suuttuivat. Ne tuomitsivat sen, että yhteiskunnallisten oikeuksien puolustus annettiin kristillisen evankelikaalisen papin käsiin. Tämä uskoo afrikkalaisten tekevän työtä ”Noakin kirouksen” alla, että ”homoseksuaalien likaiset tunteet johtavat, vihaan, rikoksiin, torjuntaan” sekä vahvisti Jumalan tappaneen John Lennonin, koska tämä oli väittänyt Beatlesien olevan tunnetumpia kuin Jeesuksen.

Mutta tuhansien aktivistien yritykset estää Felicianon nimitys valuivat tyhjiin, ja lopulta maaliskuussa Brasilian kongressi vahvisti nimityksen. Sen sijaan että pastori olisi yrittänyt lähestyä vastustajiaan, hän on jyrkentänyt kantaansa vakuuttaen, että ”ensimmäisen kerran Brasilian historiassa pyhän hengen täyttämä pastori valtasi tilan, jossa tähän asti olivat olleet vallalla satanistit”.

Ja riittää kun näkee hänen ensimmäiset siirtonsa uudessa virassa, kun ymmärtää etteivät ne jää vain puheen asteelle vaan johtavat käytännön toimiin. Marco Feliciano on tukenut ehdotusta, jolla kielto käsitellä homoseksuaalisuus lääketieteellisenä ongelmana kumotaan, jolloin avautuu tie ”homojen parantamiselle”.

Niiden ryhmien reaktiota, jotka olivat vastustaneet hänen nimitystään, ei tarvinnut pitkään odottaa. Ne ovat palanneet kongressia ympäröiville kaduille esittämään jälleen vastalauseensa Felicianon päätöksille ja vaatien poliitikkoja laittamaan virka uudelleen hakuun. Taistelu ei rajoitu vain sateenkaariväestöön vaan kyseessä on vahva jakautuminen Brasiliassa. Toisella puolella ovat ne, jotka haluavat maallisen valtion ja toisella puolella uusi nuorten ääriuskonnollisten vanhoillisten aalto.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy