ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Brasilialainen homoisä sai ”äitiyslomaa”

Lassijuhani • 01.09.2012 08:52 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Brasilian Rio Grande do Sulista kotoisin oleva homoseksuaalinen pankkivirkailija Lucimar Quadros da Silva pyysi kaksi vuotta sitten Brasilian sosiaalivirastolta neljän kuukauden vanhempainlomaa hänen ja hänen kumppaninsa adoptoitua lapsen.

Tähän asti Brasilian laki on määrännyt, että vastasyntyneen äidille myönnetään neljän kuukauden loma, kun taas isä saa tyytyä viiteen päivään. Tutkittuaan perustuslakia, lasten kasvatusta ja nuoria koskevia säädöksiä sekä erästä lesboäitiä koskevaa tapausta, jossa äiti sai neljän kuukauden loman, sosiaalivirasto tuli siihen tulokseen, että loman epääminen da Silvalta olisi syrjintää.

Sosiaalivirasto antoi lausunnon, jonka mukaan tässä ei ollut kyseessä ennakkotapaus, ja samaan tilanteeseen joutuvien parien pitää tulevaisuudessa hakea aina äitiyslomaa erikseen.

Uutistoimisto Agência Brasilille antamassaan haastattelussa pankkivirkailija totesi päätöksen edistävän muitakin prosesseja. ”Tärkeintä on, että nyt kaadettiin aita. Tämä on mahdollisuus muille kasvattajille. Nyt voin omistautua täysin pojalleni.”


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy