ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Berndt Arell on loppukesän Raasepori Priden suojelija

Sami Mollgren • 29.04.2016 08:04 UUTISET: PRIDE
Berndt Arell on valittu syyskuun alussa järjestettävän Raasepori Pride -tapahtuman suojelijaksi.

- Olen iloinen mahdollisuudesta tukea festivaalia ja odotan innokkaana Raasepori Pridea. Arvostan erityisesti, että nuoriso teki aloitteen. Yhteiskunnassa on vielä vanhentuneilla asenteilla olevia yksilöitä, jotka eivät hyväksy toisia ihmisiä sellaisina kuin on. On olemassa tarve ottaa vähemmistökysymyksiä esiin ja keskustella avoimesti. Tasa-arvoinen yhteiskunta on kaikkien etujen mukaista, toteaa Berndt Arell.

Tammisaaressa syntynyt ja Tukholmassa asuva Arell, on Ruotsin kansallismuseon ja Prinssi Eugenin Waldemarsudden johtaja. Hän toimi vuonna 2009 Taiteen keskustoimikunnan (osana Opetus- ja kurttuuriministeriötä) johtajana. Vuosina 2001-2007 hän oli Helsingin kaupungin taidemuseon johtaja ja vuosina 2007-2009 Helsingissä sijaitseva Kiasman johtaja. Vuosina 2010-2011 Arell oli Svenska Kulturfondenin johtaja.

- On tärkeää, että vakiintunut profiili kuten Berndt Arell on mukana Pridessa ja työskentelyssä tasa-arvon puolesta Raaseporissa. Tiedämme, että nuoret jotka ovat epävarmoja seksuaalisuudestaan voivat huonommit kuin nuoret yleisesti. Se ei voi olla tabuna, tarvitsemme avoimman yhteiskunnan. Silloin voimme kaikki myös paremmin, sanoo nuorisosihteeri Fredrika Åkerö.

Raasepori Pride järjestetään Tammisaaren keskustassa lauantaina 3.9.2016. Aamu kymmeneltä alkavaan tapahtumaan kuuluu paraati, piknik, puheita ja musiikkia. Tapahtumapaikka on Stallörenin puisto Tammisaaren vierasvenesataman kupeessa. Lisäksi on määrä järjestää ajankohtainen seminaari Luonokeskuksessa iltapäivällä.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy