ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
hiv harrastukset hyvinvointi linkit kaikki artikkelit

Berliinissä työoikeus vahvisti HIV-positiivisen laborantin erottamisen

Berliinissä laborantti erotettiin koeajalla töistä, kun terveystarkastuksessa selvisi hänen HIV-positiivisuutensa. Saksan AIDS-Hilfe kritisoi päätöstä, koska siinä ei ole noudatettu yleisen tasa-arvolain suojaa (AGG). Tuomiosta valitetaan korkeampaan oikeusistuimeen.

24-vuotias Sebastian F. (nimi muutettu) pääsi töihin berliiniläiseen lääketeollisuuden yritykseen Eckert & Ziegler Euro-Pet GmbH laborantiksi. Toimi alkoi tammikuussa. Yrityksen terveystarkastuksessa selvisi, että työntekijä on HIV-positiivinen., jolloin hänet irtisanottiin ilman irtisanomisaikaa. Firma perusteli, että sen on suojeltava asiakkaitaan, koska tartunta voisi olla mahdollinen ja se voisi johtaa kuolemaan, jos kyseessä olisi immuunivasteiltaan heikentynyt potilas.

F:llä ei kuitenkaan ollut mitään suoria kontakteja asiakkaisiin ja laboratoriokokeet normaalikäytännön mukaan tuhottiin analyysien jälkeen. Koska asiakirjoja tapauksesta ei vielä ole, ei tarkkaan tiedetä yrityksen perusteluita.

Saksan tasa-arvolaki suojaa syrjinnältä mm. vammaisia, myös koeaikana. Laissa ei erikseen mainita HIViä, mutta Aids-Hilfen mukaan syrjintäsuoja koskee myös HIV-infektion kautta syntynyttä "vammaisuutta". Tämä on aikoinaan ilmaistu terveysministerin raportissa, jossa selvitetään strategioita AIDSin vastaísessa työssä. Virkamiesportaassa HIV rinnastettiin 10%:n vammaisuuteen.

HI-virus ei tartu kätellessä, yskiessä eikä normaalissa arkikontaktissa.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy