ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Berliinissä poliisi on kirjannut ”vaaralliset” alueet – mukana homojen suosimia alueita

vaeltaja2006 • 24.06.2017 10:08 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Kesäkuun 2017 alussa Berliinissä poliisi julkaisi luettelon kaupunkialueista, joilla esiintyy erityisen paljon erilaista rikollisuutta. Mukana on myös homojen suosimia alueita, mm. Nollendorfplatzin ympäristössä sijaitsevat ”homokorttelit”.

Aihe on jonkin verran arka, ja poliisi on aikaisemmin taktisista syistä kieltäytynyt listan julkaisemisesta. Nyt poliittisen painostuksen jälkeen poliisi teki listan ”rikollisuuden vaivaamista paikoista” (kriminalitätsbelasteter Orte kbO). Luetelluilla alueilla poliisi voi tarkistaa ihmisten henkilöllisyyksiä ilman mitään rikosepäilyä. Alueilla asuviin lista voi vaikuttaa kielteisesti, kun turvallisuuden tunne heikkenee.

Nollendorfplatzin ympäristö on rikollisuuden ”hotspot”. Homovihamielinen rikollisuus on lisääntynyt. Vuoden 2016 maaliskuusta vuoden 2017 maaliskuuhun kirjattu 12 vakavaa viharikostapausta, kun edellisenä vuonna niitä oli vain yksi. Varkauksia oli 2 276, 113 sanallista loukkamista, 70 ryöstöä ja 38 uhkailua. Varkaiden uutena toimintatapana on tanssiin kutsu keskellä katua. Siitä oli ranneliike.netissä uutinen kesäkuun alussa. Yleensä rikokset tehdään ryhmissä tai muuten organisoidusti.

Muitakin homojen suosimia alueita on poliisin listalla. Tiergartenin (eläintarhanpuiston) cruisingalue on yksi luettelossa olevista paikoista, samoin Kottbusser Torin ympäristö, missä sijaitsevat Möbel Olfe ja Südblock -baarit. Ilmeisesti juopuneet baarivieraat kiinnostavat rikollisia. Alexanderplatz ja Hermannplatz mainitaan listalla, ja niillä aukioilla on ollut homovihamielisiä hyökkäyksiä.

Yksi saksalainen gay-intenetlehti kysyi juhannusaattona lukijoiltaan, pelottaako Berliinissä. Juhannuspäivänä vain 29% vastanneista ilmoitti, että ei ole minkäänlaista pelon tunnetta.

Aivan toisentyyppistä rikollisuutta esiintyy esim. Rigaer Strassen ympäristössä, missä vasemmistoautonomit usein polttavat autoja. Görlitzer Parkissa oleilevat huumeiden myyjät.

www.morgenpost.de

Berliinistä on kymmenen vuoden aikana kehittynyt hyvin suosittu gay-matkailukohde, ja erityisesti siitä on tullut fetissi- ja nahkaharrastajien eurooppalainen mekka. Nollendorfplatzin ympäristö on suosituin nahka- ja fetissiväen illanviettopaikka.

Berliinissä on perinteisesti juhlittu prideä (CSDBerlin) juhannuksen aikaan, mutta muiden suurtapahtumien vuoksi se on tänä vuonna siirretty heinäkuun 22. päivään 2017.


Tämä artikkeli liittyy useampiosaiseen sarjaan, jossa alkavan viikon aikana käsitellään Berliiniä, hiviä, viihdehuumeita ja PrEP-lääkitystä. Helsinki Priden ohjelmassa on näistä aiheista oma luentotapahtuma torstaina 29.6.2017 klo 18.30 - Berlin uncensored. Siellä puhutaan suositusta homomatkakohteesta ja käydään läpi teemoja kuten PrEP (hiviä ennaltaehkäisevä lääkitys) ja ChemSex. Tilaisuus pidetään englanniksi. Paikka on yökerho Hercules.Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
toivottavasti vaeltaja käyt tuossa torstain esityksessä ja teet asiasta jutun tänne, sillä esityksen sisältö kiinnostaisi, mutta en pääse itse silloin paikalle kuulemaan
  ville (ei rekisteröitynyt) • 24.06.2017 12:23
Väkivalta on lisääntynyt myös asemilla, täysin ilman ryhmäkohdistusta. Tämän takia mm x-bussilinjojen suosio on kasvanut. Esim X10 Zoosta vaihtoehtona osittain Krumme Lanken suunnan U-Bahnille. Asemilla ei ole enää vuosiin ollut junanlähettäjiä, paitsi edelleen S-Bahnin asemilla.
  jnsto • 24.06.2017 15:45
Esitelmöitsijöiltä tuli hieman arkaillen lupa luentojen äänittämiseen. Sen takia arkaillen, että he puhuvat muuta kuin omaa äidinkieltään.
  vaeltaja2006 • 24.06.2017 19:36
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy