ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Berliinin Teddyt 2010 - Arte näyttää gaalan

vaeltaja2006 • 16.02.2010 08:55 • päivitetty: 20.02.2010 10:49 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI
20.2.2010 Teddy-gaala ensi yönä tv:ssä

Perjantaina jaettiin Berliinissä Teddy-palkinnot parhaista HLBTI-filmeistä. USAlainen ohjaaja Lisa Cholodenko sai Teddyn parhaasta homo-lesbo -komediasta «The Kids Are Alright». Paras dokumentti on italialaisen Pietro Marcellon «La Bocca del Lupa». Paras lyhytfilmi on «The Feast of Stephen». Muitakin palkintoja jaettiin.

Yli 2 000 ihmistä oli läsnä palkintojenjakogaalassa. Heidän joukossaan olivat mm. Berliinin pormestari Wowereit, muotidesigner Wolfgang Joop, näyttelijä Helmut Berger, Saksan vihreiden puheenjohtaja Cklaudia Toth ja viihdetaiteilija Hella von Siinen.

Gaala nähdään Arte-kanavalla ensi yönä alkaen klo 00.10.


19.2.2010 Myös 14. Femina -filmipalkinto jaetaan lauantaina

Femina Filmpreis on 3 000 euroa ja se jaetaan lauantaina saksalaisen elokuvan tuotannossa vaikuttaneelle naiselle, toimialana esim. kamera, editointi, pukusuunnittelu, musiikki. Kolme mahdollista ehdokasta on jo listalla.

Puvustuksessa naisten rooli on aina ollut suuri. Sen sijaan naisia ei juuri nähdä kamerassa tai musiikin suunnittelussa. Elokuvatuotanto on monella tapaa sukupuolittunutta. Palkinto jaetaan eri tapahtumassa ja taustalla on yhdistys "Femina Filmpreis e.V.".

www.feminafilmpreis.de


16.2.2010 Teddyt jaossa lauantaina, ARTE televisioi

Berliinin kultainen karhu sai jo kauan sitten pikkuveljekseen Teddyn, homoelokuvien palkinnon. Se on yksi tärkeimmistä homo/lesboelokuvapalkinnoista. Berliinin elokuvajuhlilla on jo vuosien ajan ollut melkoinen määrä elokuvia, joissa on homo- tai lesboteema.

Tänä vuonna yksi Teddy menee Werner Schroeterille elokuvastaan joka kertoo Rio Reiserista. Rio Reiser oli suosittu saksalainen rock-muusikko ja laulaja, joka bändin hajoamisen jälkeen aloitti soolouran ja menestyi hyvin. Hän tuli kaapista v uonna 1970 mutta vasta 1980-luvun lopulla hän alkoi puhua asiasta avoimesti esim. tv-haastatteluissa. Hän kuoli yllättäen 46-vuotiaanaa 1996 verenkierto/sydänongelmiin. Vuonna 2010 tulee 60 vuotta Rio Reiserin syntymästä.

Teddyt jaetaan lauantaina ja palkintogaala on Arte-kanavalla lauantain jälkeisenä yönä klo 00.10 alkaen. Arte on kaapelitv-ssä maksullisena kanavana.

*****

Teddy Award -säätiö on antanut 2 000 euron tunnustuspalkinnon Pietarin Side by side -elokuvafestivaalille. Se pidetään seuraavan kerran ensi lokakuussa.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy